Kreativ funktionsutvecklare med ledaregenskaper

SCANIA CV AB · Data & IT · 2 nov

Om jobbet

Sektionen Vehicle Controls Systems, ansvarar för Scanias inbyggda chassistyrsystem. För flertalet av de system som har koppling mot ADAS-roadmappen utvecklar vi all funktionalitet själva. Vi arbetar tvärfunktionellt med samlokaliserad kompetens och agila arbetsmetoder. Arbetet bedrivs i team med stort inflytande på våra arbetssätt. Vi inspireras av lean och agilt och inom teamen har vi en god stämning där vi är öppna och lär av varandra.

Gruppen Chassis Controls är en grupp som har en mycket inspirerande och spännande produktportfölj. Vi söker en funktionsutvecklare som skall ingå i ett av teamen och skapa förutsättningar för många kommande funktioner. Vi söker dig som är kreativ nog att hitta på det som inte är uppfunnet och strukturerad nog att tvärfunktionellt driva funktionerna från idé till färdig produkt.

Dina arbetsuppgifter

Som funktionsägare är du ansvarig för att sammanställa kravbilden för kommande funktionalitet beträffande funktion, prestanda och kundnytta. Du är även ansvarig för förvaltningen av existerande funktioner. I din roll kommer du att följa dina funktioner från krav till validering och skapa ett brett kontaktnät. I ditt ansvar ingår även att driva frågeställningar mot interna såväl som externa leverantörer. En viktig del i rollen är att vara ute och träffa våra slutkunder och förstå deras framtida behov.

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör med några års erfarenhet av inbyggda system. Har du kunskap och erfarenhet av modellbaserad utveckling är detta meriterande.

Du kommunicerar flytande på engelska såväl i tal som skrift.

Som person är du är driven och engagerad samt har ett stort tekniskt intresse. Du har en positiv attityd och tycker att det är stimulerande med många kontaktytor.

Din förmåga att ta ansvar och vara strukturerad är av stor vikt. Du ska även behärska engelska i tal och skrift.

För mer information

Kontakta gärna Magnus Wallenstrand, gruppchef vid funderingar, 08-553 858 18

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ansökan skall innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg.

Då vi eftersträvar en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till denna tjänsten.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 nov

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.