KPMG söker Senior Redovisningsspecialist med inriktning mot försäkring

KPMG · Ekonomi · 26 nov

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

KPMG är en organisation som just nu står inför ett spännande skede av stora förändringar. Dessa förändringar är ett resultat av regulatoriska reformer för försäkringsföretag och nya internationella redovisningsstandarder (IFRS) som kommer att implementeras för försäkringsföretag. KPMG utvecklar ständigt sitt arbetssätt för att ytterligare stärka sin position på marknaden. I organisationen pågår även andra organisationsövergripande projekt kopplade till bland annat digitalisering. Tack vare denna utveckling som organisationen nu genomgår så präglas arbetssättet på KPMG av förändring och nytänkande.

För att möta KPMG:s kunders behov och de satsningarna som görs inom KPMG söker nu företaget en erfaren och kunnig redovisningsspecialist med inriktning mot försäkringsföretag. KPMG arbetar med ett flertal av de större försäkringsbolagen i Sverige och du kommer att ingå i en grupp som består av ca 25 redovisningsspecialister med gedigen erfarenhet och kunskap i samtliga branscher. Du kommer att utgöra en viktig del i gruppen, och i samarbetet mellan olika avdelningar och affärsområden.

Du kommer att sitta i KPMG:s nya och flexibla lokaler på Vasagatan i Stockholm.

I ditt arbete kommer du främst att arbeta med följande:
  • Konvertering till nya IFRS-standarder, främst IFRS 9, IFRS 15 och IFRS 17
  • Kvalificerad rådgivning inom redovisningsområdet och regelverksområdet.
  • Kompetensutveckling internt och externt
  • Proaktiva beredningar och utredningar kring aktuella frågeställningar inom redovisningsområdet och regelverksområdet samt utveckling av praktiskt tillämpbara lösningar
  • Förvärvstransaktioner och omstruktureringar, ofta tillsammans med specialister på skatt och M&A
  • Solvens 2 och tjänstepensionsregler främst avseende, redovisnings- och värderingsfrågor samt publik rapportering och rapportering till Finansinspektionen.
I rollen kommer du att arbeta i projekt vid övergångar till nya redovisningsprinciper, men också att lösa varierande redovisningsfrågor som kommer från revisorer och kunder. Du arbetar proaktivt mot kunder och interna intressenter. Din funktion är rådgivande och du arbetar som specialist inom försäkringsområdet.

Erfarenhet, utbildning och person

Till den här tjänsten söker vi dig som har arbetat med redovisning inom försäkringsområdet i 5 år och med redovisning i minst 10 år samt har mycket god erfarenhet av IFRS och lokala redovisningsregler. Har du dessutom erfarenhet av Solvens 2 och tjänstepensionsregler är det meriterande.

Vi ser att du är Civilekonom eller har motsvarande utbildning som ses som likvärdig, alternativt har högre utbildning. Du kommer att vara en av KPMG:s specialister inom redovisning och regelverk och din erfarenhet och kompetens är därför av största vikt.

Det viktigaste är att du har ett gediget och genuint intresse för redovisningsfrågor och regelverksfrågor. Du har en analytisk och problemlösande förmåga vilket gör att du trivs i en rådgivande funktion både internt och i kontakter med kunderna. På KPMG skapar du din egen roll och vardag och därför krävs det att du är självgående och drivande som person. Vidare ser vi att du har ett affärsmässigt och säljande sätt. Du drivs även av att utveckla andra och att hjälpa kunder att lösa problem. KPMG:s kunder kommer att genomföra många förändringsprojekt och projektledningsegenskaper är också meriterande.

KPMG kan erbjuda dig ett arbete inom ett globalt och världsledande företag med god stämning, högt i tak och goda utvecklingsmöjligheter både i Sverige och utomlands.

Låter det intressant? Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar KPMG med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Ring Åsa Nygårds, 08-12050424

Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 nov

Om företaget

KPMG erbjuder branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt och rådgivning. Genom vårt globala nätverk är vi ett av världens ledande kunskapsföretag med 155 000 specialister i 155 länder. I Sverige har vi stark lokal förankring med över 1 600 medarbetare på 60 orter.