KPMG söker en Aktuarie

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

KPMG är en organisation som just nu står inför ett spännande skede av stora förändringar. Dessa förändringar är ett resultat av regulatoriska reformer för försäkringsföretag och nya internationella redovisningsstandarder (IFRS) som implementeras för försäkringsföretag. KPMG utvecklar ständigt sitt arbetssätt för att ytterligare stärka sin position på marknaden. I organisationen pågår även andra organisationsövergripande projekt kopplade till bland annat digitalisering. Tack vare denna utveckling som organisationen nu genomgår så präglas arbetssättet på KPMG av förändring och nytänkande.

Du kommer att sitta i KPMG:s nya och flexibla lokaler på Vasagatan i Stockholm.

För att möta KPMG:s kunders behov och de satsningarna som görs inom KPMG söker nu företaget en erfaren aktuarie med erfarenhet från större regelverks- och redovisningsprojekt. KPMG arbetar med ett flertal av de större bolagen i Norden och du kommer att ingå i en avdelning som består av ca 40 medarbetare. Du kommer att utgöra en viktig del i avdelningen, såväl i samarbetet mellan avdelningarna som inom organisationen i stort vilket innefattar våra revisorer i Försäkringsföretag.

I ditt arbete kommer du bland annat att arbeta med följande:
  • Konsultationer kring solvensregelverket som tolkningar, implementering och efterlevnad
  • Konsultationer vid konvertering till nya redovisningsstandarder, främst IFRS 17.
  • Proaktiva beredningar och utredningar kring aktuella frågeställningar inom redovisningsområdet hänförligt till försäkringsavtal och utveckling av praktiskt tillämpbara lösningar
  • Konsultationer i samband med förvärvstransaktioner och omstruktureringar, ofta tillsammans med specialister på skatt och M&A
  • Konsultationer vid tillämpning av nuvarande svenska redovisningsprinciper (IFRS och lagbegränsad IFRS).
I rollen som Aktuarie kommer du att medverka i olika projekt tillsammans med medarbetare på KPMG Advisory. I din roll kommer du proaktivt att arbeta mot kunder men har även många kontakter med interna intressenter. Din funktion är rådgivande och du kommer att vara involverad i utveckling av KPMGs tjänsteutbud avseende konverteringsprojekt hänförligt till nya IFRS-standarder, Solvens 2 och tjänstepensionsregler.

Erfarenhet, utbildning och person

För att vara framgångsrik i denna roll är du konsultorienterad och driven samt har en förmåga att arbeta självständigt. Du kommer också att medverka till att driva och utveckla KPMGs tjänsteutbud och vi söker främst en senior aktuarie med god erfarenhet från regelverksprojekt och redovisningsrelaterade projekt. Erfarenhetsår är dock inte helt avgörande om du har en profil som i övrigt uppfyller våra behov och att vi ser en potential att du snabbt kan växa in i en roll som drivande konsult hos oss. Som minimum ser vi att du har arbetat som Aktuarie i 3-5 år.
Du har erfarenhet av livförsäkring och har du även kunskap om skadeförsäkringsverksamhet så är det starkt meriterande. Förmåga att arbeta i projektform är också ett starkt plus.

Vi vill att du har Högskole-/Universitetsutbildning inom matematisk statistik, matematik eller gärna finansiell ekonomi.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. Det viktigaste är att du har gedigna aktuariella kunskaper som kan kombineras med analys av effekter vid tillämpning av nya regler, exempelvis Solvens 2 och IFRS 17. Du behöver också ha ett genuint intresse för redovisningsfrågor samt att du brinner för att arbeta i en konsultdriven miljö.

Du har en analytisk och problemlösande förmåga vilket gör att du trivs i en rådgivande funktion både internt och i kontakter med kunder. På KPMG skapar du din egen roll och vardag och därför krävs det att du är självgående och drivande som person. Du drivs även av att utveckla andra och att hjälpa kunder att lösa problem.

KPMG kan erbjuda dig ett arbete inom ett globalt och världsledande företag med god stämning, högt i tak och goda utvecklingsmöjligheter.

Låter det intressant? Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar KPMG med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Louise Miliotis på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
Jobbfakta

Ring Louise Miliotis, 08-120 50 422

Publicerad

26 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 jan

Om företaget

KPMG erbjuder branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt och rådgivning. Genom vårt globala nätverk är vi ett av världens ledande kunskapsföretag med 155 000 specialister i 155 länder. I Sverige har vi stark lokal förankring med över 1 600 medarbetare på 60 orter.