Konsult med intresse för företagsutveckling och näringsliv till Michaël Berglund AB

Om jobbet

Vill du arbeta med toppen av näringslivet? Nu har du chansen att komma in i Michaël Berglunds familjära kultur och rekrytera till Sveriges ledande företag och organisationer!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Michaël Berglunds räkning två konsulter. Företaget genomgår en häftig resa nu och gjorde sitt bästa år 2015. Framtidsutsikterna ser mycket positiva ut för verksamheten och därför behöver de nu förstärka upp konsultsidan för att kunna möta efterfrågan på nya projekt. Hos Michaël Berglund får du göra en annorlunda konsultkarriär i ett familjeföretag och arbeta med toppen av näringslivet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Michaël Berglunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Michaël Berglund.

Arbetsuppgifter

Som konsult kommer du ha en viktig roll i teamet. Du ansvarar för att analysera och kartlägga branscher samt identifiera ledande befattningshavare i det svenska näringslivet. Utöver detta utför du initiala telefonintervjuer och presenterar potentiella kandidater för deras klienter. Du kommer jobba med rekryteringar i flera olika branscher och industrier. Nivån på rollerna de arbetar med innefattar allt från näringslivets absoluta toppskikt till middle-management vilket kräver flexibilitet, kreativitet och god slutledningsförmåga. Genom att jobba brett kommer du att få en stor förståelse för näringslivet och även utveckla din analytiska förmåga. De erbjuder dig goda villkor i en professionell och dynamisk arbetsmiljö i centrala Stockholm med flexibla arbetstider.

Du kommer till exempel att:
 • Göra kravanalys med kund
 • Kartlägga och kontakta potentiella kandidater
 • Presentera kandidater för kund
Tjänsten passar dig som är intresserad av näringslivet och att jobba med människor. Du vill lära känna olika branscher, både vad gäller deras utmaningar och strukturer. Här får du vara en stor del av rekryteringarna till Sveriges ledande företag och organisationer.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har ett genuint intresse för näringslivet, människor och vill lära dig mer om Executive Search. Egenskaper vi värdesätter är att du är analytisk, kommunikativ, nyfiken och strukturerad.
 • Högskolexamen som civilekonom eller civilingenjör
 • Upp till 3 års erfarenhet av en liknande roll där du haft mycket eget ansvar
 • Stort intresse för näringslivet
Som person är du resultatinriktad, drivande, en lagspelare och har ett väl utvecklat sinne för detaljer. Du känner stort engagemang för organisations- och strategifrågor och har en naturlig förmåga att skapa förtroende hos dina kollegor genom din analytiska kapacitet, leveranssäkerhet och fokus på kvalitet.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
 • Placering: Strandvägen, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Lena Warghagen, Recruitment Consultant, lena.warghagen@academicwork
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Du skickar din ansökan genom att bifoga ditt CV, gymnasie- och universitetsbetyg samt ett personligt brev där du beskriver vem du är och varför du vill arbeta hos just Michaël Berglund. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

37 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 jan

Om företaget

Michaël Berglund är ett av Sveriges ledande företag inom Executive Search. De rekryterar personer till ledande befattningar genom executive search eller interimstillsättningar samt genomför kvalificerade personbedömningar, styrelseutbildningar och styrelseutvärderingar. Michaël Berglund AB ingår i IIC Partners Executive Search Worldwide med 53 kontor i 35 länder. De arbetar med en stor bredd av företag och organisationer. De sitter i moderna lokaler i centrala Stockholm och där arbetar för närvarande 22 personer.