Konsult inom Verksamhetsutveckling och kravställning

Academic Work · Data & IT · 21 dec

Om jobbet

Med visionen Sveriges främsta tjänsteleverantör och arbetsgivare inom verksamhetsutveckling och kravställning har Aptly höga ambitioner. Du erbjuds anställning direkt hos vår kund Aptly och blir en del av ett energifyllt team, där du får ta stort eget ansvar och påverka din egen utveckling! En av de anställda uttrycker sig så här gällande sin arbetsgivare: Aptly erbjuder den anställde en framtid rik på erfarenheter, minnen och avancering inom roller och kompetens. I tjänsten som verksamhetsutvecklare efterfrågas erfarenhet från IT-branschen och konsultmässighet!

Information om uppdraget

Aptly önskar utöka sitt team med en verksamhetsutvecklare/kravställare inom IT. Företaget beskriver sig själva som ett litet och personligt företag men med visionen om att bli Sveriges främsta tjänsteleverantör och arbetsgivare inom verksamhetsutveckling och kravställning. Med kunder som ComHem, Svenska spel, Handelsbanken och Försvarsmakten är de på god väg. Stämningen bland kollegorna är god och de strävar alltid efter att leverera förstklassigt till kunderna. Ungefär 10 personer arbetar på företaget och kulturen kännetecknas av ödmjukhet, omtanke och engagemang.

Aptly är ett personligt företag med sunda värderingar där man får vara sig själv samt har en fördelaktig lönemodell. Du erbjuds en framtid rik på erfarenheter och en ständig utveckling, exempelvis genom individuell kompetensutveckling.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Aptlys önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Aptly.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare och kravställare av IT kommer du att arbeta med att förbättra kundens verksamhet genom kunnigt, professionellt och dedikerat arbete. Du kommer att ha mycket varierande arbetsuppgifter och arbeta i olika projekt, stora som små. Från kundernas sida finns fyra områden de kan anlita Aptly för: Verksamhetsutveckling ur ett IT-perspektiv, Verksamhetsutveckling ur ett organisationsperspektiv, Informationsanalys och begreppskartläggning samt Kravställning. Arbetet sker nära kund och ofta i seminarieform, vilket skapar engagemang, snabb informationssamling och kunskapsspridning. Till en början kommer du att arbeta vid sidan av en mer senior kollega och bli delaktig i projekt innan du tilldelas egna att driva.
Som verksamhetsutvecklare och kravställare hos Aptly kommer du att:
 • Implementera processer och krav i kundens organisation och IT-system
 • Arbeta med process-, informations-, och kravmodellering
 • Arbeta med kravhantering av IT-system
Du kommer även att få leda workshops i syfte att analysera verksamheten i de projekt du arbetar i. Utöver detta kommer arbeta med att analysera och tydliggöra kundens koppling mellan mål, processer, begrepp, information och systemkrav.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk examen inom IT (t.ex. systemvetare, ingenjör eller motsvarande)
 • Har minst två års erfarenhet från IT-branschen (fördelaktigt om något av åren är som konsult)
 • Har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
Det är meriterande om du arbetat med kravställning, process- och informationsmodellering eller datamodellering tidigare.
Som person är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Då du arbetar i en konsultroll är det viktigt att du är kommunikativ, självständig och trivs med att bygga och underhålla relationer till kunder och kollegor.
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn03@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonstitel och/eller annons-ID i rubriken på ditt mail.
 • START: 1 februari
 • OMFATTNING: Heltid
 • UPPSKATTAD ARBETSTID: Kontorstider
 • PLATS: Stockholm
 • KONTAKT: Rekryteringskonsult Emelie Blomqvist, emelie.blomqvist@academicwork.se.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

LI
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Publicerad

31 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Aptly är ett Stockholmsbaserat IT-konsultbolag och är metodexperter med fokus på verksamhetsutveckling och kravställning. De ägs och drivs av erfarna IT-konsulter som också har mångårig erfarenhet av att driva konsultbolag. Aptlys kunder representerar flera branscher och är ofta välkända företag där IT spelar en avgörande roll. Deras konsulter har erfarenhet från bank, finans, försvarsindustrin, offentlig sektor, spel, resor, turism mm. Flera av konsulterna är även anlitade som lärare av etablerade utbildningsföretag.