Konsult inom informationssäkerhet

Academic Work · Data & IT · 10 mars

Om jobbet

Som konsult inom informationssäkerhet kommer du att arbeta i en spännande och starkt expansiv sektor och se sidor av företag som få andra får möjlighet till! På Simovits får du lära dig arbetet och hantverket från grunden och har många lärorika år framför dig

Information om uppdraget

Ta chansen att arbeta som konsult inom informationssäkerhet i en roll där du kommer att få insyn i säkerhetsarbetet i olika, spännande branscher som t.ex. bank, finans och spelindustri.

Simovits Consulting är ett produktoberoende konsultföretag inom informations- och IT-säkerhet. Man arbetar med en stor mängd välkända företag och har som mål att erbjuda sina kunder en professionell rådgivning och problemlösning och där informations- och IT-säkerhet blir en naturlig del av den totala verksamheten.

Simovits Consulting tar sitt arbete på stort allvar och är måna om att alltid leverera högsta kvalitet.

Arbetsuppgifter

Som informationssäkerhetskonsult på Simovits får du insyn i en spännande och starkt växande sektor inom informationsteknologi, där du kommer att arbeta med högkvalificerat säkerhetsarbete. Du och dina kollegor är viktiga stöttepelare åt era kunder och ger dem beslutsunderlag i det allt mer viktiga säkerhetsarbetet.

Inom informationssäkerhet ligger mycket fokus på att strukturera upp arbetssätt, sätta rutiner och arbeta med och mot regelverk. Du måsta därför ha förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter och hantera stora mängder information och kunna skapa dig ett helhetsgrepp.

Du kommer att arbeta i projektform där ett projekt innehåller olika delar beroende på dess form och utsträckning. Du kan också komma att arbeta mer tekniskt fokuserat, såväl som med kundkontakt och intervjuer.

Som konsult på Simovits arbetar du och dina kollegor huvudsakligen med tre områden:
  • Säkerhetsstyrning, göra riskanalys och arbeta med att sätta upp regelverk hos kund.
  • Säkerhetsgranskningar av kundens befintliga IT-miljö/system
  • Incidentutredning, där du och ev. kollegor går in och gör utredningar och spårar anledningar till inträffad incident
Du kommer normalt att arbeta med några parallella uppdrag och kan arbeta självständigt, såväl som med en eller flera kollegor. Du sitter både ute hos kund och på Simovits Consultings kontor i centrala Stockholm.
Din första tid på Simovits Consulting är upplagd som en inskolningsperiod där du får en fadder och gradvis skolas i in arbetet genom en väl utarbetad plan.

Du kommer att ta plats i ett företag utan hierarki, där du redan från början kan komma in och göra skillnad!

Vi söker dig som

Är analytiskt lagd, är snabb på att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och duktig på att presentera det du kommit fram till, skriftligt såväl som muntligt.
Som person är du noggrann, transparent, kreativ och tar ansvar för ditt eget arbete.

Vidare vill vi att du:
  • Är utbildad civilingenjör inom t.ex. data-, elektro- eller industriell ekonomi från universitet. Du får gärna också ha doktorerat.
  • Har 0-5 års arbetslivserfarenhet inom området för dina studier
  • Är intresserad av att arbeta med informationssäkerhet, men behöver ej ha erfarenhet inom området
  • Trivs i en roll som konsult
  • Är socialt lagd och är duktig på att samarbeta för att kunna bemöta alla olika typer av kunder och kollegor.
  • Pratar och skriver flytande svenska och professionell engelska.
  • Att ha skrivit sitt examensarbete på egen hand är starkt meriterande.
Du får inte förekomma i belastningsregistret.

Simovits sitter i fina lokaler vid Rådmansgatans tunnelbana och erbjuder bra lön samt humana arbetstider.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw01@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.

START: Under hösten, med hänsyn till ev. uppsägningstid

OMFATTNING: Heltid, tillsvidare

ARBETSTID: Kontorstider

ANNONSID: 14978118

PLATS: Stockholm City

KONTAKT: Rikard Bendt

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

42 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 mars

Om företaget

Simovits är att produktoberoende konsultföretag med specialisering inom informations- och IT-säkerhet. Man vill erbjuda en långvarig relation med sina kunder, där säkerhetsarbetet blir en naturlig del av den övergripande IT-verksamheten.

Läs mer på Simovits