Konstruktör till Motorutveckling gruppen Motorstomme

Om jobbet

Om du vill vara med om något helt unikt, att utveckla en helt ny motor från grunden ska du söka denna tjänst. Vi står nu inför stora framtida utmaningar. Vi ska överträffa våra konkurrenter och våra kunders förväntningar med den nya motorplattformen.
Gruppen ansvarar för de stora gjutna artiklarna som utgör stommen av motorn såsom motorblock, cylinderhuvud, motorfästen, ventilkåpa och svänghjulskåpa. Vi ansvarar också för hela motorns täthet gällande olja och vatten.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en gjutgodskonstruktör som motiveras av utmaningen att kravbalansera tekniska produktegenskaper som prestanda och hållfasthet mot kostnad och produktion.

Du kommer att ingå i en grupp med lång erfarenhet och konstruera stora komplexa gjutgods i gjutjärn och aluminium för sand- press och kokillgjutning. Vi har även artiklar i plast. Du kommer att ha ett tätt samarbete med beräkning, provning, inköp och leverantör samt vårt eget gjuteri.

Din profil

Du är en utåtriktad och aktiv person som också trivs med att jobba självständigt.

Du gillar utmaningar och kan ha många uppgifter igång samtidigt.

Du är civilingenjör alt högskoleingenjör med flera års erfarenhet av gjutgodskonstruktion i Catia V5 som nu känner att du vill ta nästa steg. Sökande med mindre erfarenhet men med rätt inställning kan också bli aktuellt. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

För ytterligare information

Kontakta gärna Bernt Andersson, gruppchef, 070-509 19 87.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 nov

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.