Konstruktör interiöra täckningar

Om jobbet

Som konstruktör i teamet Cab Trim inom hyttutveckling ansvarar du för utveckling av interiöra golv och väggtäckningar i framtidens lastbilar. Det innefattar de större ytorna i hytten och även en del mindre förvaringar i anslutning till golv och vägg.

Fokus i rollen är att utveckla täckningar, som är de komponenter som täcker de stora ytorna och är synliga i hytten.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som konstruktör på Scania är viktig och du har en central del i utvecklingsarbetet. Förutom teknisk kompetens så krävs att du kan samarbeta med våra specialister inom t ex ergonomi, design, montering, eftermarknad, inköp, marknad och kvalité för att vi tillsammans ska kunna ta fram den bästa produkten för Scania.

Våra produkter består i huvudsak av plast, men vi använder även gummi, textil, vinyl, läder, aluminium och tunnplåt. Som konstruktör är du tekniskt ansvarig för dina produkter och för att ta fram ritningsunderlag i 3D och 2D. Du sköter också den tekniska dialogen med våra leverantörer. Det är ditt ansvar att ta fram och följa tidplaner för ditt arbete och se till att agera på de avvikelser som uppstår.

Din profil

Det är många intressen som ska vägas samman i utvecklingsarbetet, varför du är viktigt att du är social och utåtriktad. Du är uppfinningsrik, händig och har ett starkt intresse för hur våra kunder använder lastbilarna. Gruppens produkter bidrar till hur Scania uppfattas som varumärke och det är viktigt att du är ansvarstagande och en bra lagspelare. Du är kommunikativ och kan på ett konkret och tydligt sätt kommunicera och argumentera med berörda intressenter.

Du är civilingenjör eller högskoleingenjör och har erfarenhet av produktutveckling och konstruktioner där formverktyg krävs. Du har goda kunskaper i Catia V5 och Officeprogrammen. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.För mer information


Kontakta Erik Hånell, gruppchef, 08-553 510 32

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 nov

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.