Koncernredovisningsekonom till Recipharm AB, Stockholm

Recipharm AB · Ekonomi · 10 dec

Om jobbet

Recipharm rekryterar nu ytterligare en koncernredovisningsekonom till moderbolaget. I rollen som koncernredovisningsekonom ansvarar du för att redovisningen håller hög kvalitet i enlighet med gällande lagar och regelverk. Du kommer att arbeta med hela flödet inom redovisningen, från koncernredovisning till rapportering. Du kommer också aktivt delta i projekt för att integrera nyförvärvade bolag då Recipharm har en uttalad fortsatt tillväxtstrategi. I rollen som koncernredovisningsekonom rapporterar du till koncernredovisningschefen och tjänsten är placerad på huvudkontoret som nu är beläget i södra Stockholm men som vid årsskiftet 2016/2017 flyttar in till nyrenoverade lokaler i centrala Stockholm.

Ansvarsområde och huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Konsolidering av koncernens månadsrapporter inklusive prognoser och budget i samarbete med övriga inom koncernredovisningsfunktionen
  • Avstämningar av koncernmellanhavanden, löpande kontakter med ekonomiavdelningar hos våra dotterbolag
  • Delaktig i framtagande av koncernens årsredovisning
  • Delaktig i projekt för att tillse att koncernens redovisningsprinciper är i enlighet med IFRS
  • Underhåll av koncernrapporteringssystemet Unit4 FPM (Ocra)
  • Administration och analys av intern skatterapportering
  • Implementering av effektivare cash management
  • Prognostisering och analys av valuta- och kassaflöden


Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst tre års arbetslivserfarenhet och som har erfarenhet från koncernredovisning, alternativt som revisor på någon av de större revisionsbyråerna. Koncernspråket är engelska så det är viktigt att du kan kommunicera obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i rollen som koncernredovisningsekonom är du samarbetsinriktad, noggrann och mycket lösningsorienterad. Du motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och deadlines och har ett intresse för systemfrågor. Som person är du självständig men också ansvarstagande, strukturerad och noggrann.

Placeringsort: Stockholm

Recipharm erbjuder

Det är ett spännande och utmanande jobb som innebär många kontaktytor inom organisationen. Inom avdelningen pågår också löpande flera förbättringsprojekt där du som medarbetare har stora möjligheter att delta och utvecklas.

Om Recipharm AB

Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 3 500 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 5,0 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverkningsanläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Jordbro, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information besök företagets hemsida www.recipharm.com


I denna rekryteringsprocess samarbetar Recipharm med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-98 177 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 oktober 2016. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 dec

Om företaget