Koncernredovisningschef till Garden Growth Industries AB, Stockholm

Om jobbet

Gillar du fart och fläkt och vill jobba både operativt och strategiskt i ett privatägt investmentbolag vars kärnfokus är att förvärva och driva mogna industribolag? Då är rollen som koncernredovisningschef på Garden Growth Industries något för dig!

GGI ingår tillsammans med Applied Value i Applied Value Group som grundades 1997 av Bruce Grant och Jan Stenbeck och är ett internationellt managementkonsultföretag med kontor i Europa, Kina och USA. Bolaget förvärvar regelbundet nya bolag och i samband med att koncernen växer finns ett behov av att tillsätta en ny roll som koncernredovisningschef. Tjänsten som koncernredovisningschef är placerad i Stockholms innerstad, som koncernredovisningschef kommer du att vara en del av företagets ledningsgrupp och rapportera till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som koncernredovisningschef:
 • Ansvar för koncernredovisning och koncernbokslut
 • Personalansvar för 3 personer på ekonomiavdelningen
 • Löpande bokföring med månads- och årsbokslut
 • Moms och skattefrågor
 • Likviditetsplanering och lagervärden
 • Managementrapportering
 • Utveckling av redovisningsarbetet tillsammans med global CFO
 • Ansvar för att hålla dig àjour med redovisningsregler
 • Utfall budget, prognoser
 • Verksamhetscontrolling, kostnadsuppföljning
 • Medverka och bidra till utveckling och förbättring av rutiner och processer
 • Bolagsdeklarationer
 • Kontakter med revisor, banker, leverantörer och andra intressenter
 • Upphandlingar av krediter


Kvalifikationer och erfarenhet

Vi ser att du är utbildad civilekonom med 5-10 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och har goda kunskaper i koncernredovisningstekniska frågor. I och med att bolaget strategiskt växer genom uppköp är det en fördel om du har tidigare erfarenheter från koncernredovisning av förvärv. Du behärskar engelska och svenska obehindrat i både tal och skrift. Du har din kompetensmässiga tyngd inom redovisning men har även ett intresse för affären och ser din roll som stöd till verksamheten i förbättring och utveckling av affärerna. Du trivs i en roll som är både operativ och strategisk och du har gärna erfarenhet av personalledning.

Personliga egenskaper

För att bli framgångsrik i rollen som koncernredovisningschef är du ansvarstagande, lösningsfokuserad, analytisk, effektiv och noggrann. Du är självgående och strukturerad i ditt arbete och ska trivas med såväl den operativa vardagen som med det utvecklingsarbete som följer med ett nytt, växande bolag. Organisationen är under uppbyggnad med få anställda i koncernbolaget och du bör trivas med att du prestigelöst behöver ta ansvar för uppgifter såväl högt som lågt. Ditt intresse för andra människor är genuint och du trivs med att jobba i ett team mot uppsatta mål. Du är bra på att samarbeta och bidrar till en god arbetsmiljö.

Placeringsort: Stockholm

Garden Growth Industries AB erbjuder:
 • En ungdomlig, energisk och händelserik atmosfär med kompetenta kollegor. Här får man känslan av att jobba för det familjeägda företaget men samtidigt bli exponerad och arbeta med större frågor ut mot våra kontor runtomkring i världen.
 • Två gånger om året reser vi till destinationer över en lång weekend och möter våra kollegor från New York och Shanghai.


Om Garden Growth Industries

Garden Growth Industries AB (GGI) är ett privatägt investmentbolag med kärnfokus i att förvärva mogna industribolag med en omsättning upp till 5000 MSEK. Därutöver investerar GGI aktivt i värdepapper, teknikbolag med stor tillväxtpotential och genomför även löpande investeringar i välgörenhets-projekt. GGI ingår tillsammans med Applied Value i Applied Value Group. Applied Value grundades 1997 av Bruce Grant och Jan Stenbeck och är ett internationellt managementkonsultföretag med kontor i Europa, Kina och USA. Applied Value kombinerar djup kompetens som globala rådgivare med den fokus och flexibilitet som kännetecknar en kundnära konsultfirma och har genom åren byggt ett privatägt investmentbolag där man tillämpar affärsprinciperna från rådgivningsverksamheten i sina privatägda investeringar.

Låter detta intressant för dig? För mera information är du välkommen att kontakta Anette Wickholm på 070 712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Financial manager, CFO, Finance manager, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Business controller, Financial controller, Group controller, FP&A, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, bokslut, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, koncernredovisningschef, koncernredovisningsekonom, fastighetsekonom, bolagsansvarig, bolagsekonom
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget