Koncernredovisare med intresse för publik rapportering till Nobina, Stockholm

Nobina · Övrigt · 21 apr

Om jobbet

Vi söker en kommunikativ koncernredovisningsekonom till börsnoterade Nobina med verksamhet i Sverige, Finland Norge och Danmark. Nobinakoncernen har en helt standardiserad miljö och håller hög standard vad gäller ekonomiadministration och rapportering. Rollen som koncernredovisningsekonom innebär att du arbetar nära chefen för koncernredovisning med områden som koncernrapportering, rapporteringssystem, samt koncernens interna kontroll. Ekonomiorganisationen består av ett 30-tal medarbetare. Du rapporterar till koncernredovisningschefen och kommer att arbeta på företagets kontor i Västra Skogen i Solna.

Ansvarsområde och arbetsuppgifter
  • Ansvar för att planera, konsolidera och sammanställa koncernens konsoliderade månads- kvartals- och helårsresultat, balansräkning och kassaflöde
  • Deltagare i arbetsgruppen med att färdigställa Nobina AB´s tryckta kvartals- och årsrapport
  • Ansvara för att konsolidera och sammanställa koncernens budget och långtidsplaner
  • Ansvara för underhåll, förvaltning och utveckling av vårt koncernrapporteringssystem Cognos Controller gentemot IT-funktionen och systemleverantören.
  • Vara delaktig i koncernens finansiella interna kontroll med bland annat internrevisionsaktiviteter
  • Ekonomichefsansvar för koncernens moderbolag och servicebolag
  • Ansvara för moderbolagets inkomstdeklarationer och skatteplanering
  • Ansvara för att upprätta likviditetsprognoser för Nobina AB och Nobina Europé AB
  • Ansvar för rapporterings- och redovisningsstrukturer i koncernrapporteringssystemet (Cognos Controller) och koncernens gemensamma ekonomisystem (Agresso)
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning redovisning och revision. Vi ser gärna att du har erfarenhet av system för koncern-rapportering, gärna från en internationell koncern. Du har mycket god förståelse för siffror och är van vid tillämpning av regler och principer. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Personliga egenskaper

Som koncernredovisningsekonom på Nobina behöver du ha kvalitet och utveckling i fokus. Du uppskattar att arbeta i ett värdedrivet företag och är redo att aktivt driva förändring.

Nobina erbjuder

En kvalificerad, bred roll på koncernnivå som ger en unik insyn i en hel koncern där du erbjuds ett självständigt arbete med stor möjlighet att påverka koncernens rutiner och processer. Ett lönsamt, långsiktigt och processorienterat företag som strävare efter ständiga förbättringar.

Placeringsort: Västra Skogen

Om Nobina

Nobina är Nordens största kollektivtrafikföretag och marknadsledare på en växande marknad. Vi har stabila intäkter från kontrakt med fokus på lönsamhet och hög kvalitet i utförande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nobina med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Välkommen med din ansökan!

Group accountant, Group accounting specialist, Group accounting, Accounting specialist, Accountant, Senior accountant, Sr accountant, Accounting manager, Chief accountant, FA&P, Group controller, Senior financial controller, Financial controller, Group finance, CFO, Head of Finance, Financial Manager, koncernredovisare, koncernredovisningsansvarig, koncernredovisningsekonom, koncernredovisningsspecialist, koncernredovisningschef, redovisningschef, redovisningsspecialist, kvalificerad redovisningsekonom, IFRS, K3
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

54 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 apr

Om företaget