Kommunikativ och ansvarstagande vägtrafikledare till Trafikverket

Om jobbet

Har du erfarenhet av operativa funktioner från transportslag och har god geografisk kunskap i Stockholmsområdet? Då kan du vara Trafikverkets nya stjärnskott som vägtrafikledare. Hos Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Ta chansen att få ta del av detta genom att söka tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

För att bibehålla största möjliga framkomlighet och säkerhet i vägtransportsystemet söker vi på Academic Work, för Trafikverkets räkning två vägtrafikledare. Trafikverket arbetar proaktivt för att trafikanter och resenärer på ett smidigt sätt ska kunna genomföra sin resa och du som vägtrafikledare har nu chansen att hjälpa till att skapa förtroende för trafikverket.

Verksamhetsområdet Trafikledning ger övergripande trafikinformation för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för trafikanter och resenärer under sin resa. Trafikledningen styr och bevakar trafiken inom utpekad ansvarsområde. Detta inkluderar såväl kommunala som statliga vägar och anläggningar, exempelvis Essingeleden och Södra Länken . Servicen ges året runt, under hela dygnet och tack vare det blir trafikledningen en viktig förutsättning för att resor till och från arbete, skola och fritid blir till en möjlighet.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult via oss på Trafikverket med intentionen att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som trafikvägledare arbetar du via tekniska system och telefon med att informera trafikanter, media, polis, räddningstjänst och andra samverkande parter om läget på vägarna inom aktuellt ansvarsområde. Det omfattar bland annat information om olyckor, hinder, vägarbeten och väglagsinformation. Du kommer dagligen att informera media och hantera kortare intervjuer på telefon kring frågor angående inträffade händelser, trafikpåverkan och eventuella konsekvenser.

Via radiokommunikation styr och leder du vägassistans samt samverkar med andra liknande enheter för att minimera oddsen för stopp i trafiken. Du kommer även stödja den interna operativa ledningsfunktionen vid avvikande händelser, främst genom informationshantering och insamlade av beslutsunderlag.

Arbetet innebär skiftgång dygnet runt under årets alla dagar.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av:
 • Övervakning av trafikflöden
 • Identifiera och beskriva händelser, initiera och agera enligt åtgärdsplaner
 • Registrera trafikinformation i befintliga system
 • Kontakta berörda myndigheter vid behov
 • Hämta information från mät-och väderstationer
 • Samordna data i trafik- och vägbeskrivningssystem från allmänhet, entreprenörer, SOS-alarm, polis och andra aktörer
Vi söker dig som
 • Har gymnasiekompetens med inriktning mot transportteknik eller mediakommunikation och information, eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • Du har erfarenhet från skiftgående operativa funktioner från andra transportslag eller verksamheter med anknytning till yrkesrollen.
 • Du har god insyn i och förståelse för ansvarsområdets speciella situationer avseende balansen mellan storstad och landsort.
 • Du har god geografisk kunskap i Stockholms- och/eller i Mälardalsregionen och Östergötland.
 • Körkort klass B är ett krav.
Som person kan du hantera stressade situationer samt prioritera och fatta beslut. Som vägtrafikledare har du kontakt med en mängd olika roller och funktioner, det är därför viktigt att du har en god social förmåga, är serviceinriktad och kommunikativ såväl skriftligt som muntligt.

Start: Omgående.

Omfattning: Omgående tom 28/2-18 med option till förläning i 9 månader

Stationeringsort: Kristinebergs slottsväg 10, Stockholm

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 jan

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.