Kombinera servicetekniker med support och produktutveckling

Om jobbet

Är det dags för nästa tekniska utmaning? Som servicetekniker hos Perten Instruments AB får du en ovanligt bred roll där du utför service hos kunder och på kontoret, agerar intern teknisk support mot teknikerkollegor i andra länder och produktion samt samarbetar med utvecklingsavdelningen vid framtagandet av nya analysinstrument. Här erbjuds du möjligheten att arbeta med avancerade produkter och bli en del av ett kompetent serviceteam hos en internationell koncern där många trivs.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Perten Instruments räkning en servicetekniker. Rollen är en utökning av den befintliga gruppen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Perten Instruments önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Perten Instruments.

Arbetsuppgifter

Som servicetekniker hos Perten Instruments kommer du att utgå från kontoret i Hägersten och arbeta med avancerade analysinstrument för kvalitetskontroll av livsmedel, spannmål, mjöl och foder. Rollen är mycket bred och inkluderar förutom sedvanliga servicetekniker uppgifter teknisk support internationellt mot kollegor, utvecklingsavdelningen och produktionen. Du kommer att tillhöra ett serviceteam med god stämning som idag består av 7 kompetenta medarbetare. När du startar tjänsten kommer du få lära dig några produktmodeller i taget samt gå bredvid en kollega i några månader innan du kan ta egna serviceuppdrag. Din närmsta chef kommer förvänta sig att du är självgående i ditt arbete och därmed erbjuda frihet under ansvar, men samtidigt finnas tillgänglig på kontoret vid frågor.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra planerad service och installationer av analysinstrument ute hos kunder i Norden samt på kontorets verkstad
 • Vara teknisk support för kollegorna i övriga världen vid mer komplexa tekniska problem med instrumenten
 • Samarbeta med utvecklingsavdelningen (som sitter i Hägersten) vid framtagande av nya produkter genom att exempelvis utföra tester samt skapa prototyper
 • Vara teknisk support till produktionen i Estland och Skellefteå samt kvalitetskontrollera instrument som kommer in till centrallagret i Hägersten innan de skickas vidare till kund
 • Skriva viss dokumentation
Tjänsten passar dig som är servicetekniker idag men vill ta chansen till en ovanligt bred och tekniskt utmanande roll. Är du självgående i ditt arbete samt bekväm med både resande och arbete för kontor kommer du troligtvis trivas med rollens varierande arbetsdag. Du kommer in i ett stabilt bolag och ett välfungerande team.

Vi söker dig som

Vi söker dig som..
 • Har minst 5 års erfarenhet som servicetekniker samt känner dig trygg i rollen
 • Gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller högskoleingenjör
 • Erfarenhet av att felsöka/reparera/serva elektromekanisk utrustning samt god datorvana gällande system/nätverk
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, då båda språken används i arbetet
Som person är du ansvarstagande vilket innebär att du ser till att dina arbetsuppgifter blir utförda samt att du inte är rädd att erkänna misstag. Vidare är du självgående då du kommer planera dina dagar självständigt. Du har också en personlig mognad vilket gör att du känner dig trygg i din roll samt samarbetar med övriga servicetekniker och kunder på ett bra sätt.

Övrig information
 • Omfattning: Heltid tillsvidare. Arbetet är säsongsbetonat där den mesta servicen ute hos kunder sker under våren (Resor/övernattningar ca 45 nätter under våren). Under hösten är det betydligt mindre resor/övernattningar (ca 10 nätter) och mer tid finns då till att arbeta inhouse
 • Lön: Enligt överenskommelse. Stationerad på kontoret i Hägersten, poolbil samt mobil erbjuds och traktamente vid resor
 • Kontaktuppgifter: Freja Birkhammar, Recruitment Consultant, freja.birkhammar@academicwork.se, 08- 56 24 67 35
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

45 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Perten Instruments är en del av den internationell koncernen Perkin Elmer med 7 600 anställda i över 150 länder. För Perten Instruments är en global ledande leverantör av advancerade analysinstrument för kvalitetkontroll av livsmedel, spannmål, mjöl och foder. På Perten Instruments huvudkontor i Hägersten finns både utvecklingsavdelningen, centrallagret för produktionen samt bolagets största serviceteam som både arbetar mot direktmarknaden i Norden och supportar bolagets övriga kontor i de mer komplexa tekniska problem. Många trivs på kontoret då det är en god stämning och ett starkt fokus på tekniken.