Klinisk psykolog inom vårdval smärta och utmattning

Om jobbet

Skulle du vilja använda dina psykologkunskaper i det vida gränslandet mellan kropp och själ? Vill du ha ett arbete där din professionalism utvecklas i intensivt teamarbete med läkare, fysioterapeut och socionom? Vill du hjälpa den allt större gruppen av patienter med smärta, trötthet och utmattning - de som har lägst livskvalitet av alla?

Då kan du vara rätt psykolog för vår rehabiliteringsklinik som arbetar på uppdrag av Stockholms Läns Landsting i centrala Stockholm. Kliniken har en i nationella jämförelser framgångsrik vårdmodell som bygger på de nyaste kunskaperna om hjärnans funktionssätt och förändringspotential.

Du skall ha tidigare erfarenhet av teamarbete och grundläggande kunskaper i KBT. Flertalet patienter har samsjuklighet med ångest, nedstämdhet och tidigare trauma. Fokus ligger på hjälp till ökad självkontroll, genom successivt uppbyggd förmåga och aktivitet. Behandlingen består främst av utbildning, fysisk träning, kroppskännedom som yoga mm och neurosomatisk gruppbehandling, d.v.s. medvetandeträning och stabilisering av det icke-viljestyrda nervsystemet.

Kliniken har också i aktuella fall korta serier av individuella psykologbehandlingar. En stor och viktig del av teamets verksamheten är bedömningar inför rehabilitering av remitterade patienter, som för övrigt ofta kommer på egen-remiss.

Daglig teamsamverkan runt de deltagare man följer och dagliga behandlingskonferenser och klinikmöten med utbildning ingår i vårdmodellen. Kliniken är belägen i moderna ljusa lokaler i centrala Stockholm och har ett tjugotal behandlare i de fyra professionerna, varav fyra psykologer.

Vill du arbeta på en klinik med gott rykte, goda resultat och goda möjligheter till egen utveckling, hör av dig för ytterligare information.

Kliniken tillämpar provanställning och tillträde sker snarast. Kliniken är ansluten till Almega, tillämpar kollektivavtal med goda grundlöner och pensionsavsättningar. Snar kontakt rekommenderas.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Underkategori
Psykolog
Kontakt

Mejla Dr Björn Bragée

Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

Bragée Rehab är ett privatägt vårdföretag som arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting med rehabilitering av patienter med smärta och/eller utmattning samt utredning och behandling av patienter med kroniskt trötthetssyndrom (ME/CFS).
Vi är ett fyrtiotal anställda, varav fyra psykologer, sju läkare, tio fysioterapeuter, socionomer och annan vårdpersonal. Vi har goda resultat i nationella jämförelser och var den enda klinik som fick landstingets kvalitetsbonus inom området 2015. Vi är ISO 14001 och ISO 9001 certifierade och har vår verksamhet i mottagnings, utbildnings och träningslokaler i kvarteret Garnisonen på Östermalm, Stockholm


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var