Kategoriansvarig Bygghandel Inköp - Stockholm, Göteborg, Malmö

Om jobbet

Skanska Inköp söker en kategoriansvarig Bygghandel med erfarenhet från byggbranschen och som är specialiserad inom inköp

Vår specialiserade inköpsorganisation är ett effektivt stöd för Skanskas affärsverksamhet och dess kunder. Genom samordnade inköp minskar vi kostnaderna samtidigt som vi vässar vår specialistkompetens och verkar för att möta Skanskas krav inom säkerhet, miljö och etik.

Du kommer att ansvara för det inköpsstrategiska arbetet inom kategorin Bygghandel som består av delkategorierna bygghandel och virke
Detta innefattar både utarbetning och genomförande av strategier på kort och lång sikt. Gruppen består av nio personer som sitter runt om i Sverige. Vi söker nu någon som kan sitta i Stockholm, Göteborg eller Malmö. I tjänsten ingår resor, främst inom Sverige.

En dag på jobbet:
  • Driver du strategiska inköpsfrågor
  • Gör du upphandlingar och förhandlar
  • Skriver du, implementerar och förvaltar ramavtal
  • Ger du stöd och support till linjen
  • Genomför du omvärldsbevakning och marknadsanalys
  • Arbetar du med uppföljning och utveckling av leverantörer
  • Leder du arbetet i ett tvärfunktionellt team för att utveckla kategorin
  • Säkerställer du att Skanskas värderingar uppfylls
Vi söker dig med erfarenhet inom byggbranschen med teknisk gymnasie-/högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet
Du har flerårig (minst 5 år) erfarenhet inom inköp. Du kan även ha haft en strategisk roll inom en byggvaruhandel eller liknande inom området. Det är viktigt att du är driven och har ett stort intresse för affärer och för inköpsprocessen. Du har god förhandlings-, kommunikations- och samarbetsförmåga då du kommer att ha många kontakter på flera olika nivåer både internt och externt. Vidare är det starkt meriterande om du har erfarenhet från byggbranschen, har produktkännedom samt har kunskap i miljö, arbetsmiljö och entreprenad juridik.

Var med och skapa en bättre vardag att leva, bo och arbeta i
Vi har bestämt oss för att vara den ledande samhällsutvecklaren och en förebild i svenskt näringsliv. Därför bygger allt vi gör på våra värderingar inom arbetsmiljö, etik, miljö, kvalitet och lönsamhet. Idag är vi bransch ledande inom säkerhet och grönt byggande, vilket ger oss konkurrenskraft och lönsamhet.

Ansök idag - vi rekryterar löpande
Skicka din ansökan med CV och personligt brev. För att garantera en säker och rättvis rekrytering tar vi inte emot ansökningar via e-mail eller post. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Caroline Berglund på 010-448 01 68. Vi intervjuar löpande men sista ansökningsdag är 2016-10-31.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2013 till cirka 33 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2013 cirka 1600 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.