Kapital och Riskanalytiker till GFIR på Nordea

Om jobbet

Vill du få värdefull erfarenhet från en av storbankerna i en utmanande roll som erbjuder dig fördjupad kunskap inom Capital och Risk management? Då är den här chansen på Nordea helt rätt för dig - Ansök redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Nordeas räkning personer till GFIR. Avdelningen Group Functions Information Reporting ansvarar för Nordeas kapital- och riskrapportering både internt till de olika affärsområdena samt externt till Finansinspektionen. Idag arbetar organisationen med att skapa en stark och långsiktig kapital- och riskhantering inom banken. Här får du erfarenhet av att arbeta i en av Sveriges storbanker tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor inom området.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och önskemål är därför att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nordea.

Som konsult på Academic Work erbjuds du:
  • Kollektivavtal: Samtliga våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
  • Dedikerad konsultchef: Som anställd på Academic Work får du alltid en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Konsultchefens uppgift.
Arbetsuppgifter

Tjänsten erbjuder dig fördjupad kunskap inom området kapital- och riskhantering vilket idag är i stort fokus, bland annat på grund av de nya kapitaltäckningsreglerna (Basel III).

Du kommer främst arbeta med att effektivisera nuvarande processer samt automatisera manuella processer inom rapportering. Du kommer även hjälpa till med de årliga rapporter Nordea publicerar, vilket b.la inkluderar Pillar III. Vid behov kommer även viss hjälp i månadsraportering ingå.

Utvecklingsmöjligheter:
Tjänsten innebär en fot in på en av storbankerna i en utmanande roll som erbjuder dig fördjupad kunskap inom Capital och Risk management. Rollen innebär även möjlighet till arbete med enklare portföljanalyser inom produktionen.

Vi söker dig som

Är utbildad ingenjör eller ekonom med stark analytisk förmåga. Eftersom du kommer hantera stora mängder data söker vi dig med mycket goda kunskaper i Excel.

Det är meriterande om du har ett intresse inom kapitaltäckning och är insatt i kapitaltäckningsreglerna. Även erfarenhet från arbete med bokföring är meriterande.

Efterfrågade specifika kompetenser:
  • Högskoleutbildning som ingenjör eller ekonom
  • Ett års relevant arbetslivserfarenhet
  • Mycket goda kunskaper inom Excel
  • Tidigare erfarenhet av arbete och programmering i VBA och eller SAS.
  • Mycket goda kunskaper i Engelska i tal och skrift
Som person är du analytiskt och logiskt lagd och drivs av problemlösning. Samtidigt kan du skapa dig en helhetsbild och dra egna slutsatser. Eftersom tjänsten innebär hög arbetsbelastning med korta deadlines söker vi dig som är van att arbeta effektivt i högt tempo och med höga krav på noggrannhet. Vidare är du en positiv person som ser möjligheter i det du tar dig an och har en stark ambition att utvecklas.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.

UPPDRAGETS UPPSKATTADE OMFATTNING: Heltid till och med Januari, stor möjlighet till överrekrytering därefter.

ARBETSTID: Kontorstider 08 17, arbete vissa helger kan förekomma.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bank, Finans & Försäkring
Underkategori
Analys & Rådgivning
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Nordea är den största finanskoncernen i Norden och Östersjöregionen, med en ledande ställning bland företagskunder och institutionella kunder såväl som privat- och private banking-kunder.