Kanslichef till Miljöpartiet i Stockholm stads medlemsorganisation

Om jobbet

Vill du vara med och skapa grogrund för grön samhällsutveckling? Brinner du för att skapa strukturer och plattformar för hållbart engagemang - både för anställda och ideella? Har du chefserfarenhet? Då är det dig vi söker!

Vårt kansli
Utöver kanslichefen består kansliet av ytterligare fyra tjänster som tillsammans bistår medlemsorganisationen med att driva verksamheten utifrån årsmötets styrdokument. Kansliet ansvarar för valrörelse, medlemsmöten, interninformation genom nyhetsbrev, stöd till stadsdelsgrupper, nätverk och intressegrupper. Därutöver planerar och genomför man utbildningar samt anordnar årsmöte. Kansliet tar också fram material och beslutsunderlag till styrelsen.

Som kanslichef rapporterar du till arbetsutskottet och styrelsen. Kansliet delar lokaler med MP:s riksorganisation och Grön Ungdom vid Slussen på Södermalm.

I rollen som kanslichef kommer du att rekrytera, arbetsleda och rusta kansliet inför kommande valrörelse. Dina övergripande ansvarsområden innefattar:
  • Ekonomiansvar och ansvar för budgetuppföljning.
  • Samverkan med andra delar av partiet såsom övriga kanslier inom MP, valberedning, stadsdelsgrupper, nätverk och intressegrupper.
  • Ansvar för administration, planering och genomförande av medlemsmöten, årsmöten, utbildningar samt information till medlemmarna genom bl.a. nyhetsbrev.
  • Kontinuerligt rapportera till styrelsen, fånga upp och lyfta eventuella problem.
För att bli framgångsrik som kanslichef ser vi att du har relevant akademisk utbildning och ett par års dokumenterad chefserfarenhet. Det är också värdefullt om du har erfarenhet av att arbeta som tjänsteman i en ideell organisation. Kunskaper i ekonomi är viktigt liksom god språkbehandling.

Vi söker dig som är trygg i dig själv, lyhörd och med god förmåga att inge förtroende. Du har integritet och kan hantera starka viljor. Du delar givetvis de gröna värderingarna, men du behöver inte vara medlem eller aktiv inom partiet. Du är initiativrik och har god förmåga att realisera de bästa idéerna. Du sätter dig snabbt in i nya situationer, arbetar strukturerat och har god förmåga att delegera arbetsuppgifter.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö. Miljöpartiet de gröna vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation, etnisk- eller religiös tillhörighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 35 timmars arbetsvecka.

Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 15 september 2016, men vi kommer att börja kalla till intervjuer fortlöpande, och tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med ID Entity AB. För mer information om tjänsten kontakta gärna Cecilia Hasslev, 073-341 41 98, cecilia.hasslev@id-entity.se eller Sandra Bråborg, 070-840 74 24, sandra.braborg@id-entity.se.

Miljöpartiet har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag är vi med och gör politiken grönare. Miljöpartiet är Stockholms stads tredje största parti och vi växer. Vi är ett modernt och konstruktivt alternativ som ser möjligheterna med ett växande Stockholm. Sedan valet 2014 styr Miljöpartiet Stockholms stad tillsammans med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Administration
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt

Ring Cecilia Hasslev, 073-341 41 98

Publicerad

59 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 okt

Om företaget