Kalkyl & Inköp

Om jobbet

OM TJÄNSTEN

Som kalkylator med inköpsansvar har du en central och viktig strategisk roll inom företaget för att skapa förutsättningar för att åstadkomma god arbetsmiljö, rätt produkt, rätt kvalitet och förutsägbar lönsamhet i våra projekt. Förutom att arbeta med kalkylering och driva ett aktivt inköpsarbete har du ett intresse för och bidrar med att utveckla våra arbetsmetoder och rutiner i inköps- och kalkylarbetet. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att bestå av att kalkylera kostnader för projekten, ta in anbudsofferter men även att ansvara för inköp, samt att upprätta och utveckla affärsrelationer och implementera strategier för att göra kostnadsbesparingar och hitta innovativa lösningar. Du kommer ingå i företagets projektgrupp och rapportera närmast till Kalkylchefen/Arbetschefen och VD.

KVALIFIKATIONER

Du har grundläggande gymnasium utbildning och erfarenhet av liknande tjänst. Lämplig bakgrund är att du har minst 5 års erfarenhet från byggbranschen och minst 2 års erfarenhet av kalkyl- och inköpsarbete. Du arbetar dagligen med dessa frågor i dag och kommer från ett mellanstort eller större byggföretag. Arbetet genomförs många gånger under tidspress vilket ställer krav på stresstålighet. Du har en viktig roll i att skapa förutsättning för att åstadkomma kvalitet och lönsamhet. Du är noggrann, systematisk och attraheras av att vara en viktig del av många varierande projekt i många olika skeden. Du är logisk/analytisk, resultatinriktad, samarbetsorienterad, har öga för detaljer och bra på att prioritera.

ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att kalkylera kostnader för projekten, upprätthålla förfrågningsunderlag, ha kontakter med leverantörer och underentreprenörer och sedan utvärdera deras inkomna anbud. Du tidsplanerar, tar fram underlag för riskinventering och undersöker tekniska lösningar m.m. Dessutom skriver du anbudsbrev, tar fram underlag till slutgenomgångar och fungerar som stöd vid förhandlingar och deltar i slutgenomgångar. Du följer sedan med i de projekt vi erhåller där du är med och följer upp produktionsvärdena som avdelningen har nytta av för framtida projekt.

KRAV

- Du har arbetat i byggbranschen i minst 5 år varav minst 2 års erfarenhet av kalkyl- och inköpsarbete

- Du kommer från ett mellanstort/större byggföretag och organisation med liknande arbetsuppgifter

- Du är van vid och utläsa bygghandlingar och ritningar - Du kan snabbt sätta dig in i kalkyl- samt mätningsprogram

- Dina kunskaper i Officepaketet är mycket goda, såsom Excel

- Ditt sifferintresse är genuint och du har god kännedom om byggbranschen

- Du har vana att göra lönsamma affärer - sinne att förhandla och göra business.

- Du är van att arbeta i byggrelaterade kalkyl/inköps program

- Du är social, driven och har en nyfiken personlighet

- Du har B-körkort

VI ERBJUDER

Omväxlande arbete och stor delaktighet med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett spännande byggföretag i utvecklings- och expansionsfas. Generösa löneersättningar och pensionsvillkor, förmåner och karriärsmöjligheter för rätt person. Stimulerande och utvecklande miljö med intressanta och varierande projekt, trevliga medarbetare och spännande framtidsutsikter
Jobbfakta
Ort
Nacka
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bygg & Hantverk
Publicerad

31 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 nov

Om företaget

Mobil Bygg AB utför nybyggnationer, ombyggnader och renoveringar med målet att varje byggprojekt skall vara så effektivt och tryggt som möjligt.

Det har gjort oss till en välanlitad partner utav landsting, kommun, fastighetsägare, statliga verk och företag i Stockholm


Hitta hit

Visa var