Kablagekonstruktör

Om jobbet

Behovet av att mäta fordonets omgivning för att kunna styra fordonet på ett optimalt och säkert sätt ökar.
Behovet av att kunna framföra fordonet med elkraft istället för fossila bränslen ökar.
Behovet av elektronik i våra fordon med ett distribuerat elsystem ökar.

I nästan alla Scanias utvecklingsprojekt finns behovet av ny elektronik och då behövs kablage för att överföra information från våra sensorer och för att kunna styra våra ställdon.

Vi söker nu dig som vill vara inblandad i flera av Scanias produktutvecklingsprojekt och ansvara för kablaget på chassi, axlar och stora delar av hytten.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för konstruktionen av kablaget för flera av våra fordons ECU system och säkerställa att det både är robust och funktionellt. Du kommer att specificera kablaget och alla dess ingående komponenter som kontaktdon, stift och formvara. För att lyckas med detta behöver du delta i flera tvärfunktionella i projekt i Scanias hela utvecklingsprocess; från tidiga förutvecklingsprojekt till att åtgärda fältkvalitetsproblem. I dessa projekt kommer du ha tät kontakt med systemägare, installerande och komponentägande grupper, produktion, inköp och eftermarknad.

Din primära leverans är ECU systemets elschema samt produktionsunderlag till inköp och leverantör.

Du kommer också att bidra till gruppens utveckling, såväl inom vårat teknikområde men också inom gruppdynamiken, arbetsmetoder och processer.

Vad kan vi erbjuda dig?

Ett omväxlande och högst utvecklande jobb med chansen till ett brett kontaktnät.

Möjlighet att jobba i Scanias hela utvecklingsprocess

Jobba både mot våra systemutvecklande grupper och våra installerande grupper.

Möjligheten till en mycket god produktkännedom om lastbilens hela elsystem

En plats i en driftig och ytterst kompetent arbetsgrupp med mycket god sammanhållning.

Din profil

Du är en nyfiken högskole- eller civilingenjör som vill skapa dig ett brett kontaktnät och vill jobba i flera intressanta projekt samtidigt. Vi söker både dig som är nyutexaminerad och dig som redan har flera års arbetslivserfarenhet.

Om du har arbetslivserfarenhet inom konstruktion så vill vi gärna att du ska ha ett driv att vidareutveckla dig i den ny rollen och på ett nytt företag, och vill att du ska applicera dina tidigare erfarenheter på området ledningsnätskonstruktion.

Om du är nyutexaminerad, så söker vi dig som har en bakgrund och ett intresse inom elektronik eller elektroteknik. Det förväntas att du utnyttjar tidigare erfarenheter från högskolan för att bidra till gruppens utveckling.

Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat.

För ytterligare information

Kontakta Johannes Bergkvist, gruppchef, 08-553 861 94.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.