Jurist till den juridiska avdelningen vid Försvarsmaktens Högkvarteret

Försvarsmakten · Juridik · 6 nov

Om jobbet

Den juridiska avdelningen vid Ledningsstaben i Högkvarteret är den centrala rättsliga funktionen inom Försvarsmakten. Vid avdelningen finns idag 26 befattningar, varav 23 är juristbefattningar. Avdelningen är indelad i tre sektioner med ansvar för olika rättsområden. Juristerna har till uppgift att företräda och stödja myndigheten i rättsliga ärenden. Den juridiska verksamheten inom Försvarsmakten är mycket varierande och omfattar flertalet rättsområden, bl.a. förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, arbetsrätt, fastighetsrätt, skadeståndsrätt och övrig civilrätt, folkrätt samt internationell rätt.

Försvarsmaktens högkvarter söker nu erfarna jurister till den juridiska avdelningens förvaltningsjuridiska sektion. Sektionens rättsområden omfattar allmän förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, personuppgifter, IT-rätt och e-förvaltning, arkivjuridik, föreskrifter, representation och förmåner samt frågor rörande ärende- och dokumenthantering. Sektionen består av en chef och sju försvarsjurister, varav två tidsbegränsade befattningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är varierande inom flera rättsområden och består bl.a. av föreskriftsarbete, att utarbeta och föredra förslag till myndighetsbeslut och remissyttranden, att genomföra utbildning inom Försvarsmakten, att delta i samverkansgrupper och projekt, att handlägga begäran om utlämnande av allmän handling och registerutdrag enligt personuppgiftslagstiftningen samt att i övrigt besvara juridiska frågor inom myndigheten.

Den ena av de utannonserade tjänsterna innebär till stor del att tillhandahålla juridiskt stöd till den militära flygsäkerhetsinspektionen i Försvarsmakten, bl.a. vad avser arbete med föreskrifter.

Arbetet kan också komma att innebära uppgifter inom den juridiska avdelningens övriga rättsområden. Tjänsterna innebär många kontaktytor inom hela Försvarsmakten och med andra myndigheter.

Kompetenskrav
  • Juris kandidatexamen/juristexamen (180 poäng / 270 högskolepoäng).
  • Notariemeritering eller motsvarande erfarenhet från annat kvalificerat juridiskt arbete.
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete som jurist vid statlig myndighet.
  • Erfarenhet av juridiskt arbete inom luftfartsområdet och kunskap om den internationella, europeiska och svenska luftfartsregleringen (gäller den tjänst som avser tillsvidareanställning).
  • Erfarenhet av arbete med förvaltningsrätt samt offentlighet och sekretess.
  • Kunskap om Försvarsmakten eller försvarssektorn.
Personliga egenskaper
Du har hög integritet, en väl utvecklad kommunikationsförmåga samt är utåtriktad och trygg i din roll som jurist. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du har en god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbetet. Vidare är du pragmatisk och har god samarbetsförmåga eftersom tjänsten innebär många kontaktytor. Som person bör du trivas i en krävande och dynamisk miljö där tempot, åtminstone tidvis, är högt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Placering
Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter på Lidingövägen i Stockholm.

Tillträde m.m.
Snarast. Urval och intervjuer sker löpande.

Den ena anställningen (som bl.a. ska stödja den militära flygsäkerhetsinspektionen i Försvarsmakten) avser tillsvidareanställning som föregås av sex månaders provanställning.

Den andra anställningen avser en tidsbegränsad anställning t.o.m. 31 december 2017.

Båda befattningarna är civila.

Förfrågningar angående tjänsten kan göras till ställföreträdande chef för den Juridiska avdelningen Anna Asp eller sektionschef Annika Grahn Sulusi tfn. 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:
Camilla Robertsson (SACO)
Hans Monthan (SEKO)
Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)
Arne Nilsson (OFR/O)
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan via www.forsvarsmakten.se/Jobb & Karriär/Lediga jobb senast den 6 november 2016. Ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik
Offentlig Förvaltning
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget