Jurist sökes till Nordnet

Nordnet · Juridik · 24 dec

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Till vår uppdragsgivare Nordnet söker vi nu en driven och engagerad jurist där fokus i huvudsak kommer att röra frågor knutna till försäkringsrätt.

Du arbetar nära ditt team på Nordnetkoncernens juristavdelning som består av åtta jurister och en sekreterare. Du kommer med din bakgrund och goda förståelse för finansiell verksamhet att spela en mycket viktig roll i teamet och bolaget i stort. Juristavdelningen stödjer verksamheten i samtliga nordiska länder. Ditt fokusområde kommer att vara Sverige men ditt arbete kommer innefatta ett tätt samarbete även med dina nordiska kollegor.
Du kommer att arbeta med omväxlande juridiska frågeställningar rörande bland annat bank- och finansrätt, avtalsrätt, bolagsrätt, konsumentkrediträtt samt banksekretess.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att:
  • Upprätthålla avtalsvillkor rörande Nordnets produkter
  • Bistå organisationen vid framtagande av nya produkter och tjänster
  • Förhandla och upprätta avtal
  • Bevaka och internt sprida information om ny eller förändrad lagstiftning
  • Genomföra internutbildningar
  • Hålla löpande kontakt med myndigheter
  • Företräda Nordnet i branschorganisationer
  • Delta i diverse bolagsrättsliga ärenden
  • Löpande bistå organisationen med juridisk hjälp gällande Nordnets produkter
Erfarenhet, utbildning och person

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har i vart fall någon erfarenhet av finansmarknadsrättsliga frågor. Det är en fördel om du har arbetat med bank-och försäkringsrättsliga frågor. Lämpligt är om du tidigare har arbetat med dessa frågor på en advokatbyrå, en bank eller ett värdepappersbolag.

Du har en jur.kand./juristexamen och minst 3 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, varav minst 1 år inom det finansmarknadsrättsliga området.

Du har ett stort intresse för och förmåga att på ett pedagogiskt sätt kunna förmedla dina specialistkunskaper till olika intressenter. Du har lätt för att samarbeta och är tydlig i din kommunikation. Därutöver besitter du en god analytisk förmåga. Du behärskar svenska och engelska väl, både i tal och i skrift. Skandinaviska språkkunskaper är meriterande.
Du har en god förståelse för finansiell verksamhet och de risker som är förknippade härmed. Du känner stort ansvar och hanterar dina åtaganden på ett strukturerat sätt samt kvalitetssäkrar ditt arbete och driver dina processer vidare. Som person är du positiv, driven, lösningsorienterad och du trivs med att arbeta i ett högt tempo i en föränderlig miljö.

Låter detta intressant? Vänligen sök tjänsten på "ansök-knappen" här bredvid.
Vid frågor vänligen kontakta Christian Smith på 08-120 50 410 eller Susanna Hörler på 08-120 50 420.

Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Juridik
Publicerad

47 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

Nordnet grundades med en passionerad tro på att den hierarkiska finansbranschen kunde förändras och vår affärsidé är att erbjuda privatpersoner och företag tjänster som gör det möjligt att ta kontroll över sin finansiella framtid. Kulturen är nytänkande och dynamisk och vi vänder oss till medvetna sparare i de nordiska länderna. Nordnet AB (publ) är noterat på NASDAQ OMX Stockholm och har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland.