JUNIORA SYSTEMUTVECKLARE TILL HANDELSBANKEN

Sigma · Data & IT · 16 jan

Om jobbet

Om Handelsbanken:
Handelsbanken är en fullsortimentsbank med rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag närmare 12 000 medarbetare samt verksamhet i sammanlagt 25 länder.

Sedan början av 1970-talet är Handelsbankens organisation starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Detta innebär att alla affärsbeslut som rör enskilda kunders relationer med banken tas nära kunden.

Handelsbanken har nöjdare kunder än jämförbara banker, är en av de mest kostnadseffektiva börsnoterade fullsortimentsbankerna i Europa och har varje år under de senaste 44 åren haft högre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker.

Vi söker nu flera juniora utvecklare, missa inte din chans att bli en av Handelsbankens nya stjärnor! Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten:
Som junior systemutvecklare kommer du att jobba nära representanter från verksamhetssidan med Handelsbankens installation av Front Arena Prime som levereras av FIS (tidigare Sungard). Det är en dynamisk miljö och arbetsuppgifterna varierar. Det är flera stora projekt planerade i vilka du kommer att få möjlighet att deltaga, samtidigt som den löpande verksamheten innebär nyutveckling i och förvaltning av FAPR.

Denna roll är en möjlighet att komma in i bank- och finanssektorn och arbeta med en av Handelsbankens strategiska plattformar. Som junior systemutvecklare kommer du att kunna bredda och fördjupa din tekniska kompetens, och du kommer att bygga upp ett brett kontaktnät inom banken. Du kommer att få både utbildning och stöttning av kollegor och kommer på sikt att kunna få ta mer ansvar.

Systemen är baserade på Sungards Front Arena Prime och utvecklingen sker i Python och SQL. Systemen utgör idag grundstenen i Capital Markets strategiska plattform med många användare och i det dagliga arbetet ingår många kontakter med både verksamheten och andra teknikområden inom banken. Man arbetar agilt i Scrum-team beståendes av 3-6 personer.

Gruppens uppdrag är att leverera systemstöd för deras användares kreativa skapande av nya produkter samt de ständiga förändringar som sker i de marknader som banken handlar på. Arbetsuppgifternas omfattning varierar - det är allt ifrån kortare insatser motsvarande ett par timmars arbete som ibland måste prioriteras, till längre och mer tidskrävande uppgifter t ex i samband med projekt. Det är viktigt att man som person trivs att arbeta i en miljö där det händer mycket och att man är duktig på att prioritera uppgifterna.

Handelsbanken arbetar aktivt med individuella handlingsplaner för att främja såväl professionell som personliga utveckling. Du skapar därmed själv en mycket bra grund för fortsatta kvalificerade och intressanta arbetsuppgifter inom koncernen.

Utöver ovanstående kommer du också att ha ansvar för den tekniska supporten en halvdag per vecka. I övrigt tillämpar Handelsbanken 38,5 timmars arbetsvecka och arbetet tillåter viss flexibilitet.

Tjänsten är placerad i centrala Stockholm och ska tillsättas snarast.

Kvalifikationer:
Du är utbildad civilingenjör och har läst någon/några kurser inom systemutveckling. Du har även studerat finansiell matematik eller motsvarande kurs med fokus på avancerad matematik. Alternativt tror vi att du är en utbildad systemvetare som har studerat avancerad matematik.

De tekniska kvalifikationerna som tjänsten kräver är följande:
  • Kunskaper kring MSSQL och T-SQL (kunna skriva queries).
  • Grundläggande programmeringskunskaper i något programmeringsspråk samt förmågan att kunna strukturera kod.
Vidare kräver tjänsten att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Som person är du driven och kommunikativ, och gillar att arbeta i en roll där tempot är högt och där arbetsuppgifterna snabbt kan förändras. Vi tror också att du uppskattar att arbeta i team och att du gärna delar med dig av dina kunskaper. Du har också ett genuint intresse för bank- och finansmarknaden.

Intresserad av att veta mer eller av att ansöka till tjänsten?
Tycker du att tjänsten låter intressant och att den skulle passa dig? Då vill vi mer än gärna ha din ansökan! Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Rebecka Ekberg på rebecka.ekberg@sigma.se alternativt 070-660 21 22.

Vi ser fram emot din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Kontakt

Ring Rebecka Ekberg, 070-660 21 22

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 jan

Om företaget


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var