Junior systemutvecklare till Xylem

Xylem · Data & IT · 13 jan

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Xylem söker nu en systemutvecklare som kommer att arbeta med webb och frontend applikationer i Enterprise miljö. Rollen innebär främst ny- och vidareutveckling i en strukturerad miljö där du ges tid och möjlighet att utveckla långsiktigt hållbara och högkvalitativa lösningar för att säkra Xylems framtid. Rollen är global och du tillhör ett team i Sverige om 7 utvecklare med hög kompetens, du kommer även att ha tät kontakt med utvecklarteamet i USA.

Arbetsuppgifter och tjänsten
I rollen som systemutvecklare kommer du främst att arbeta i globala projekt med programmering och viss design i framförallt ASP.NET och C#. I rollen ingår även att bidra till att vidareutveckla utvecklingsmiljön samt dokumentation.

Xylem arbetar aktivt med att kontinuerligt förbättra sin utvecklingsmiljö och tillhörande arbetssätt. En strävan finns att all kod och dokumentation ska granskas av en kollega samt att det ska finnas tydliga regler för kodning och dokumentation.

Detta ett ypperligt tillfälle att arbeta hos en arbetsgivare som sätter dig i centrum och ger dig stora möjligheter att utvecklas och bli riktigt duktig på ditt jobb. Du kommer att ges goda möjligheter att fortsätta utvecklas i ett team av skarpa utvecklare i en miljö där utbyte av erfarenheter, samarbete och stor möjlighet till egen påverkan finns.

Erfarenhet, utbildning och person

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har ett gediget intresse och en god förståelse för webbprogrammering, du har med all säkerhet programmet mycket på din fritid.
Vi söker dig med en akademisk examen inom data och systemvetenskap.

Du har kunskaper inom ASP.NET och en förståelse för hur en webbservice fungerar. Erfarenhet av WCF och MVC samt av JQUERY biblioteket är ett krav. Du har http, HTML och CSS kunskaper, känner dig bekväm med PL-SQL/T-SQL samt har en förståelse för termer inom OOP.

Kunskaper i Oracle är meriterande.

Då rollen är global är goda kunskaper i engelska en förutsättning samt kunskaper i svenska.

Vi söker dig med ett brinnande intresse för webbprogrammering. Du stimuleras av komplexa frågeställningar och problem, är initiativtagande och självgående. Vidare tar du ansvar för ditt arbete och är noggrann.

Xylem erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Läs mer om Xylems medarbetare under www.xylem.com/jobbahososs . Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med Xylem i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, deras företagsprogram för samhällsinsatser: www.xylemwatermark.com.

Låter det intressant?

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på "Lediga jobb". Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Amelie Löjdahl på 08-120 50 428. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Sundbyberg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare

Ring Amelie Löjdahl, 08-120 50 428

Publicerad

24 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 jan

Om företaget

På Xylem arbetar 12 700 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2015 en omsättning på 3,7 miljarder dollar.