Junior sändningsoperatör till Viasat

Om jobbet

Är du en teknik och mediaintresserad student som vill få chansen att arbeta på Europas största mediehus? MTG söker nu en studerande sändningsoperatör till Viasat som kan arbeta flexibelt och vill få meriterande och spännande erfarenhet inom branchen. Stämmer beskrivningen in på just dig? Härligt! Välkommen in med din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker för MTG:s räkning flera sändningsoperatörer. MTG är ett av Europas största mediehus som arbetar med TV och Video On Demand på multipla plattformar i Skandinavien, från TV, till mobiltelefoner och datorer. De söker nu förstärkning till huvudkontoret med placering i centrala Stockholm. Vi har ett uppskattat samarbete med MTG där vi har rekryterat konsulter till ett antal olika tjänster. Våra konsulter har sett detta som värdefull arbetslivserfarenhet och en fot in på ett spännande mediebolag.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och MTG:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos MTG.

Arbetsuppgifter

Som junior sändningsoperatör kommer du att arbeta med driften under livesändningar. Du kommer att kontrollera att sändningarna flyter på enligt förbestämt schema och snabbt ta action om förändringar uppstår och åtgärder behöver genomföras.

Du kommer exempelvis att:
 • Kontrollera listor för att kolla att alla komponenter finns. Program, reklam, trailers, grafik mm.
 • Sköta direktsändningar och sända reklam mellan live-segment.
 • Kommunicera med live-produktion i främst Danmark och ha förståelse för vilken reklam som måste sändas och vad som kan flyttas när direktsändningar inte håller tiden.
 • Sköta inspelningar av direktsändningar samt klippning av repriser.
Vi söker dig som

Studerar en relevant eftergymnasial utbildning inom teknik, mediateknik eller motsvarande och har ett starkt tekniskt intresse och medialt intresse.

Du har även förmåga att snabbt ta egna beslut, men samtidigt ha förståelse för när du istället ska rådgöra med producent eller senior sändningstekniker för att få hjälp.

Som person är du:
 • Ordningsam, strukturerad och noggrann.
 • Har hög arbetsmoral och trivs med att arbeta sena kvällar och helger.
Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande tjänster sedan tidigare.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Deltid, flexibel - sena kvällar och helger.
 • Placering: Ringvägen, Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

49 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.