Junior projektledare med intresse för IT/telekom och mobila lösningar

Om jobbet

Globetouchs globala molnbaserade nätverk för datakommunikation revolutionerar telekombranschen vill du vara med på den fortsatta resan? Globetouch förstärker nu sitt teknikkontor i Stockholm och du erbjuds här möjligheten att växa in i projektledarrollen samt bli en del av ett drivet team med goda samarbeten. För dig som är nyexaminerad alternativt har några år efter din IT- eller ingenjörsexamen finns här en stor chans till ett utvecklande jobb med internationella kontakter, flexibla arbetstider och innovativ teknik i branschens framkant.

Information om uppdraget

Academic Work söker för GlobeTouch ABs räkning en junior projektledare med IT eller ingenjörsexamen för att inleda en planerad expansion av teknikkontoret i Stockholm.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och GlobeTouch önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos GlobeTouch.

Arbetsuppgifter

Som projektledare blir du en del av Stockholmsteamet som idag består av fem personer som arbetar med projektledning, backend utveckling och operations. Du kommer att ansvara för flertalet kundprojekt parallellt där du leder implementationen av GlobeTouch mobila lösningar. Initialt kommer du gå bredvid en senior projektledare för att sedan gradvis ta över ansvar för egna projekt. Du förväntas vara självgående och drivande i ditt arbete, samtidigt som teamkollegorna uppskattar att du ställer frågor och därmed ansvarar för att du får den information och stöd du behöver för att komma in i rollen på bästa sätt.

Du kommer till exempel att:
 • Vara delaktig vid presale möten som tekniskt stöd samt vid uppstartsmöten definiera kundens behov och rätt lösning
 • Sätta upp projektplan i samråd med kund samt ansvara för att projektet levereras inom deadline genom samarbete med intern teknisk personal och underleverantörer
 • Ha kontinuerliga avstämningsmöten med kunder såväl som kollegor runtom i hela världen. Tjänsteresor förekommer också vid behov.
 • Efter levererat projekt ansvara för kunden genom att besvara frågor, lösa tekniska problem samt tillsammans med sälj identifiera behov och möjligheter att erbjuda kunden fler tjänster
 • Vara en del av GlobeTouch internationella tekniska team (med huvudkontor i Seattle, USA) genom att delta på gemensamma möten och hålla dig à jour med hur det globala teamets arbete fortlöper
Tjänsten erbjuder dig en bred och utvecklande projektledarroll i ett drivet team som har roligt tillsammans. Du erbjuds stor frihet under ansvar och blir en del av ett flexibelt och innovativt bolag som förändrar sina tjänster utefter den tekniska utvecklingen. Nuvarande medarbetare uppskattar den tekniska kompetensen inom bolaget och den nära kontakten med det tekniska huvudkontoret i Seattle.

Vi söker dig som

Vi söker dig som..
 • Har en IT- alternativt ingenjörsexamen samt upp till 3 års erfarenhet efter examen
 • Har ett intresse för IT/telekom projektledning och mobila lösningar
 • Mycket goda kunskaper i engelska, då språket används dagligen i arbetet
Som person är du självgående i ditt arbete vilket innebär att du ansvarar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer vidare i målets riktning. Du är även strukturerad vilket krävs då du hanterar flera projekt parallellt. Vidare är du beslutsam vilket gör att du kan ta beslut och agera efter dessa även när du har begränsad information. Då du kommer jobba i ett litet team är det också viktigt att du har en god samarbetsförmåga.

Övrig information
 • Kontaktuppgifter: Kontaktuppgifter: Selma Sternersson, Staffing & Recruitment Consultant, Selma.sternersson@academicwork.se, 08-522 549 18 samt Freja Birkhammar, Recruitment Consultant, Freja.birkhammar@academicwork.se, 08 56 24 67 35.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

GlobeTouch levererar innovativa lösningar för mobil data globalt genom sitt världsomspännande nätverk av aktörer i över hundra länder. Företaget har ca 80 anställda världen över där idag fem personer sitter på företagets teknikkontor på Engelbrektsgatan (Östermalm) i Stockholm. Medarbetarna på Stockholmskontoret trivs mycket bra då stämningen och samarbetena är goda, de arbetar nära den innovativa tekniken samt får vara med i en spännande utvecklingsfas.