Junior Projektledare inom fiber till Botkyrka Stadsnät

Om jobbet

Är fiberteknik något som intresserar dig? Har du tidigare erfarenhet av ett tekniskt yrke inom exempelvis Telekom? Är du en självgående och noggrann person som trivs med mycket ansvar? Då är tjänsten som junior projektledare hos Botkyrka Stadsnät tjänsten för dig! De erbjuden en bred tjänst för dig som har upp till 2 års erfarenhet och som vill fortsätta att utvecklas i en ansvarsfull roll. Du kommer få en gedigen introduktion och möjlighet till fortsatt utbildning och utveckling i en miljö som präglas av god stämning, högt i tak och kunskapsutbyte.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Botkyrka Stadsnäts räkning en junior projektledare inom fiber. Botkyrka Stadsnät är ett kommunalt ägt bolag, som har till uppgift att bygga ut en ny infrastruktur för telekomtjänster i kommunen. Den nya infrastrukturen består av fiber. Bolaget bildades 2002 och har som mål att kunna ge 100% anslutningsmöjlighet för samtliga hushåll och företag i Botkyrka kommun. Det går bra för verksamheten och de är därför i behov av ytterligare en projektledare som ska få möjlighet att växa in i rollen.

Bolaget består i dagsläget av 9 anställda som arbetar tätt tillsammans i fina lokaler i Tumba. Samarbetet är viktigt även om du förväntas bli självgående relativt snabbt. Du kommer få en gedigen introduktion som anpassas efter dina tidigare kunskaper och du kommer få gå bredvid en mer senior projektledare under din inslussningsperiod. Därefter kommer du snabbt få mycket ansvar och arbeta brett i din roll som projektledare.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Botkyrka Stadsnäts önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Botkyrka Stadsnät.

Arbetsuppgifter

Som junior projektledare har du det övergripande ansvaret för att projekten och produktionen går som beräknat. Du kommer att starta upp projekten tillsammans med upphandlade entreprenörer, följa upp pågående projekt och se till att det görs inom de tids-och budgetramar som har fastställts, samt besikta avslutade projekt. Du kommer arbeta brett i rollen med flertalet projekt samtidigt. Du kommer till exempel att:
 • Ta emot beställningar, ta fram underlag och avropa upphandlade leverantörer/entreprenörer.
 • Övervaka tillstånd och avisering inför uppstart av projekt.
 • Följa upp pågående projekt, se till att de är i fas och lyfta risker när det behövs.
 • Hålla berörda parter och kundsystem uppdaterade om arbetet
 • Kontrollera avslutade projekt
Tjänsten passar dig som är i början på din karriär och snabbt vill komma in i en roll med växande ansvar där du får lära dig hela arbetsprocessen. Du får möjlighet att kombinera ditt intresse för teknik och projektledning samtidigt som du introduceras i ett bra bolag där du får möjlighet att utvecklas.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial teknisk utbildning, fördel inom el/fiber/bygg eller anläggning.
 • Har upp till 2 års erfarenhet av ett tekniskt yrke, gärna mot Telekom.
 • Har en god teknisk förståelse och kunskap om hur kablar dras under marken.
 • Har en god datavana, goda kunskaper i Excel krävs.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Har B-körkort, fördel om man har egen bil.
Det är meriterande om du
 • Har kunskaper i CAD
 • Övrig språkkunskap
 • Har erfarenhet av entreprenad
Som person är du noggrann, strukturerad och självgående. Du kommer att skriva en hel del underlag till leverantörer och entreprenörer och då är det viktigt att du uttrycker dig korrekt och förstår innebörden av det du förmedlar till dem. Du behöver dessutom vara ansvarstagande och bestämd i din dialog så att uppställda tids- och budgetramar hålls. Det innebär att du vågar fråga när något är oklart och att du framförallt vågar ifrågasätta dina kollegor och samarbetspartners. I och med att du kommer ha en bred kontaktyta internt och framförallt externt är det av vikt att du har en god kommunikativ förmåga och är duktig på att samarbeta.

Övrig information
 • Start: Senast februari 2017
 • Omfattning: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
 • Arbetstid: Heltid, 38,5 timmars arbetsvecka
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stockholm, Tumba
 • Kontaktperson: Rekryteringskonsult Tim Knutsson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 jan

Om företaget

Botkyrka Stadsnät, ägs av Botkyrka kommun. Bolaget har som uppdrag att bygga ett öppet fibernät till alla boende och verksamheter i Botkyrka. Att nätet är öppet innebär att alla telekombolag som vill kan konkurrera på lika villkor om kunderna. En stor del av kommunens alla småhus, företag, hyreslägenheter, kommunala verksamheter, bostadsrättsföreningar och mobilmaster är redan uppkopplade. Utbyggnadstakten av Stadsnätet kommer att fortsätta vara hög i flera år till. Målet är att 90 % av alla hushåll har möjlighet att enkelt koppla upp sig mot Stadsnätet innan år 2020.