Junior projektingenjör med tekniskt intresse till Trafikverket

Om jobbet

Har du ett stort tekniskt intresse och en vana samt fallenhet av att arbeta administrativt? Har du dessutom en ambition att utvecklas i en teknisk roll och beskrivs som en strukturerad person med god förmåga att koordinera och hålla ordning och reda? Då ska du ta chansen att söka rollen som projektingenjör inom järnvägens teknikområden hos Trafikverket!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en driven och självgående projektingenjör inom järnvägens teknikområden. I rollen kommer du fungera som kittet mellan projektets ledning och de tekniska specialisterna inom järnvägsteknik (Bana, El, Signal, Tele) och anläggningsteknik såsom bro, tunnel geoteknik och arkitektur. Du kommer vara placerad i projekt Ostlänken, som planeras bli en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Järna och Linköping, och som därmed tar de första stegen mot en ny generation järnväg i Sverige. Ambitionen är en successiv byggstart under åren 2017-2021 med målet är att de första tågen ska kunna börja rulla 2028. Banan beräknas kosta cirka 55 miljarder kronor.

Trafikverket garanterar dig en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling då du i samband med din anställning också startar ett unikt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram i samråd med Trafikverket. Du kommer alltså varva ditt arbete på Trafikverket med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Trafikverkets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör inom järnvägsteknik kommer du vara placerad i projekt Ostlänken inom enheten Hållbarhet. Du kommer främst att stötta hållbarhetschef, projektets funktionsansvariga inom teknik samt de tekniska specialisterna inom järnvägens olika teknikområden. Tjänsten erbjuder bredd och variation i arbetet. Du kommer till exempel att:
 • Arbeta övergripande med all förekommande administration och dokumentation som uppkommer inom teknikområdena
 • Kommunicera inom projektet och mellan andra delar av Trafikverket.
 • Arbeta operativt med projektets riskhantering
 • Vara behjälplig i arbetet att hålla struktur, ordning och reda inom och mellan de olika teknikområdena
 • Delta i dialog och föra protokoll på möten såväl internt inom projektet som tillsammans med leverantörer eller andra intressenter.
Utvecklingsmöjligheter:
Detta är en unik möjlighet för dig som är nyexaminerad inom samhällsbyggnad. Tjänsten ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson för projektets funktionsansvariga och teknikspecialister. Du omges av seniora personer med mycket tekniskt tung kunskap och erfarenhet, vilket ger dig goda förutsättningar att utvecklas och ständigt lära dig nya saker. Då detta är en helt ny roll i projekt Ostlänken, kommer dessutom visst utrymme ges att kunna forma rollen utifrån din utbildning och erfarenhet, vilket ökar möjligheterna att utvecklas i rätt inriktning i en större utsträckning.

Vi söker dig som
 • Är tekniskt intresserad
 • Är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör med teknisk inriktning inom samhällsbyggnad/anläggning
 • Har någon form av administrativ erfarenhet inom teknik
 • Behärskar svenska språket flytande i både tal och skrift
Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och att utvecklas med organisationen och projektet du medverkar i. Eftersom du kommer ingå i en projektgrupp, där ditt samarbete med funktionsansvariga och specialister är avgörande för både din och projektets framgång, är det viktigt att du är en lagspelare som skapar tillit, förtroende och är skicklig på att föra en rak och tydlig dialog. Då rollen även innefattar mycket administration, behöver du ha ett starkt ordningssinne och en förmåga att hålla fokus genom att hålla ordning, reda och struktur. Andra faktorer som vi värdesätter högt är ditt lösningsorienterade synsätt, din förmåga att självständigt driva på processer samt din fallenhet att se helheten i det arbete du gör. Du vet hur du ska arbeta proaktivt, du vågar ta egna initiativ och har ett arbetssätt som beskrivs som metodiskt och noggrant.
 • Start: November
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
 • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.
Ostlänken ingår i Trafikverkets Verksamhetsområde Stora Projekt som ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar Stora Projekt till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet.

Academic Work Fotbollslandslaget - 1# The Office

Dagens talanger är framtidens stjärnor, både på jobbet och på fotbollsplanen. Här tränar U20-landslaget inför VM. På vårt kontor.