Junior projektcontroller till internationell verksamhet

Poolia Ekonomi · Ekonomi · 11 dec

Om jobbet

Är du ekonom med erfarenhet av arbete i en bidragsfinansierad verksamhet? Då kanske du är rätt person för denna roll.

Poolia Ekonomi söker nu för kunds räkning en projektcontroller som ska arbeta med sammanställning av budgetar, finansiell rapportering och uppföljning av erhållna medel från olika biståndsgivare. Du kommer även att samarbeta med andra kontor ute i världen. Tjänsten är placerad i Hammarby Sjöstad och är ett konsultuppdrag. Uppdraget är tänkt att tillsättas omgående och väntas löpa i 4-6 månader.

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att sammanställa budgetar för ansökningar till biståndsgivare samt uppföljning och rapportering av erhållna medel.

Ansvara för att projektrevisioner görs i enlighet med avtal samt vara ett stöd till regionsamordnare i granskning av projektbudgetar, finansiell projekt rapportering och revisionsrapporter. Bistå vid granskning av avtal, samt ansvara för finansiell information.

Utbildning/erfarenhet

Personliga egenskaper:
Som person är du strukturerad, noggrann och bra på att sätta upp och hålla i processer och tidsplaner. Du är ansvarstagande och drivande, samtidigt som du är bra på att samarbeta och har den flexibilitet som krävs och förståelse för andras arbetssituation och miljö. Du är också bra på att hantera olika typer av externa kontakter.

Formella krav:
  • Ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande
  • Relevant erfarenhet från budgetering, finansiell uppföljning och rapportering av medel från biståndsgivare (som t ex Sida, Radiohjälpen, EU eller företag)
  • Erfarenhet av olika redovisningssystem samt finansiella projektuppföljningssystem
  • Mycket goda kunskaper i Excel och övriga Office-program
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.
Meriterande:
  • Internationell erfarenhet, antingen på plats i annat land eller i Sverige med internationella kontakter vilket har gett dig en god vana att arbeta i olika kontexter och kulturer
  • Erfarenhet från t.ex. Sida, FN eller EU eller annan organisation som arbetar med utvecklingssamarbete.
Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.

Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef eller controller - inom ekonomins hela spektra - såväl till privat som till offentlig sektor.