Junior projektadministratör till Euroclear Sweden

Om jobbet

Är nyexaminerad eller har något års erfarenhet av projektledning och vill utmanas i en roll där du koordinerar flera stora projekt inom finans och IT? Euroclear Sweden söker nu en självständig och initiativtagande projektadministratör som ska driva och koordinera en av företagets största IT-satsningar någonsin!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Euroclear Swedens räkning en projektadministratör (Programme Office Support) till ett stort internt IT- och finansprojekt som beräknas pågå under cirka två år. Anställningen är alltså tidsbegränsad. Företaget ska bygga om hela sin IT-miljö för att kunna möta kundernas behov, såväl som nya regleringar inom finansvärlden.

Euroclear Sweden kommer att modernisera och byta ut befintliga IT-lösningar genom att implementera ny finansiell mjukvara, något som kommer få en direkt påverkan på deras kunder, t.ex. banker och finansinstitut. Man är därför i behov av en kollega som ska stötta och avlasta ytterst ansvarig för hela projektet, Mairtin ODuinnin (Head of PMO). Du kommer därför att vara med att driva hela projektet framåt genom att stötta upp i såväl administrering och koordinering som rapportering och budgetuppföljning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för denna tjänst och hur väl du motiverar denna i din ansökan.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Euroclears önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic
Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Euroclear.

Arbetsuppgifter

Som projektadministratör kommer du att arbeta tätt tillsammans med Head of PMO och en projektledare, där ni driver och koordinerar hela projektet. Du kommer att arbeta med mycket varierande arbetsuppgifter, där du har bland annat ansvarar för att se till att tidsplanering och budget följs upp samt utför olika tillhörande administrativa och koordinerande uppgifter.

Mer specifikt kommer du att:
  • Ha ett uppföljande ansvar där du bland annat följer upp lagd budget.
  • Se över så att tidsplaneringen för projektets olika delar följs och stötta vid behov.
  • Utföra tillhörande administration, som att agera sekreterare under möten, boka mötesrum etc.
  • Utforma vecko-och månadsrapporter för olika delar inom projektet.
  • Se till att nya kollegor och tillfälliga projektkonsulter får rätt förutsättningar, genom att bland annat ansvara för on-boarding och tillhandahålla inloggningsuppgifter.
Tjänsten passar dig som vill få erfarenhet av att driva ett stort IT-projekt och arbeta på ett etablerat finansföretag. Du kommer att på kort tid få möjlighet att arbeta mycket brett och axla en ansvarsfull roll som ställer höga krav på självständighet och initiativtagande. Du kommer även att bli duktig på koordinering och rapportering inom finanssektorn.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en akademisk examen, är i början på din karriär och drivs av att arbeta i projektform. Du ska vara initiativtagande, duktig på att koordinera och är mycket prestigelös som person. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt motivering i din ansökan.

Vi söker dig som:
  • Har en akademisk examen inom finans, business, IT eller motsvarande.
  • Har en generell förståelse för budgetering, planering och rapportering.
  • Kan tala och skriva obehindrat på svenska och engelska.
  • Har god erfarenhet av Officepaketet, i synnerhet Excel och Powerpoint.
Det är meriterande om du:

* Har arbetat med eller kommit i kontakt med Microsoft Project, Visio, Jira och Confluence.

Som person är du nyfiken och intresserad av hur projekt drivs. Du har en positiv attityd och drivs av att själv lösa problemen på de utmaningar du dagligen ställs inför. Du är ödmjuk inför varierande arbetsuppgifter och tar dig an dessa med en can do-attityd. Du är kommunikativ och gillar att skapa dig ett brett kontaktnät.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw01@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.

START: Omgående, med hänsyn till ev. uppsägningstid

OMFATTNING: Heltid, ca 18 månader eller efter ö.k

ARBETSTID: Kontorstider, flexibelt

PLATS: Centralen, Stockholm

KONTAKT: Josefin Nilsson

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

39 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 jan

Om företaget

Euroclear Sweden startade verksamheten 1971 under namnet Värdepapperscentralen, som senare blev VPC, och från år 2008 är man en del av Euroclear Group. Verksamheten bygger på ett aktivt samarbete med bland annat banker, fondkommissionärer och emittenter bolag som emitterar/ger ut värdepapper. Euroclear erbjuder långsiktiga, säkra och kostnadseffektiva tjänster för utgivare av finansiella instrument, banker och fondkommissionärer. Tjänsterna innefattar utgivning och administration av finansiella instrument, avveckling av transaktioner med aktier, räntebärande värdepapper samt att vi för aktie- och skuldböcker åt över 1 300 emittenter.

Man erbjuder även en palett av bolagsstämmorelaterade tjänster. Euroclear Sweden ingår i Euroclear Group som är världens största leverantör av tjänster för inrikes och gränsöverskridande transaktioner av obligationer, aktier, derivat och fonder. Euroclear Group är användarägt och omfattar Euroclear Bank, baserad i Bryssel, liksom Euroclear Belgium, Euroclear Finland, Euroclear France, Euroclear Netherlands, Euroclear Sweden och Euroclear UK & Ireland. Euroclear äger också EMXCo, Storbritanniens ledande leverantör av fondorderförmedling.