Junior kvantitativ analytiker till Brummer Multi-Strategy AB

Om jobbet

Ser du dig själv som en analytisk problemlösare med intresse för hedgefonder och investeringsstrategier? Är du en högpresterande person med goda studieresultat som vill utvecklas i Skandinaviens största hedgefondorganisation? Brummer & Partners söker en junior kvantitativ analytiker till sitt bolag Brummer Multi-Strategy. Är du rätt person kan vi erbjuda dig ett lärorikt och roligt arbete i en intellektuellt utmanande och stimulerande miljö hos en av Europas ledande hedgefondförvaltare.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Brummer Multi-Strategys räkning en junior analytiker. Brummer Multi-Strategy är en fond med exponering mot hedgefonder förvaltade av Brummer & Partners. Målet är att leverera en konkurrenskraftig riskjusterad avkastning och effektiv riskspridning. Fonden finns i flera valutor och erbjuds även med belåning/hävstång.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Brummer Multi-Strategys önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Brummer Multi-Strategy.

Arbetsuppgifter

Som junior kvantitativ analytiker hos Brummer Multi-Strategy (BMS) kommer ditt arbeta vara uppdelat i följande områden:
 • Arbete med analys av befintliga förvaltarteam främst avseende resultat och risk för de fonder som BMS investerar i.
 • Framtagande av kvantitativa underlag som kompletterar portföljförvaltarnas kvalitativa bedömningar vid portföljallokeringsbeslut.
 • Identifiering och utvärdering av nya, presumtiva fonder till Brummer & Partnersgruppen som BMS kan komma att investera i.
 • Slutligen innebär arbetet vidareutveckling av de analysverktyg som används.
Du förväntas ta mycket ansvar i rollen och du är välkommen att komma med idéer om förbättringar och egna projekt att jobba med för att utveckla BMS arbete. Du kommer att arbeta mycket självständigt men samtidigt ha en hel del kontakter både internt och externt.

Vi söker dig som
 • Relativt nyligen har tagit eller inom en snar framtid kommer att ta examen inom relevant universitets-/högskoleutbildning med mycket goda studieresultat. Exempel på relevant universitets-/högskoleutbildning är civilekonom eller tekniskfysik, helst med inriktning mot finansiella marknader.
 • Har ett stort intresse för hedgefonder, investeringsstrategier och portföljteori.
 • Har hög arbetskapacitet och förmåga att leverera med hög kvalitet inom deadline.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Som person är du analytiskt lagd, kreativ, initiativrik och stimuleras av uppgifter med problemlösande karaktär. Du förväntas vara självgående och ta egna initiativ i ditt arbete samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera med olika typer av personer.

Övrig information
 • Start: Snarast, men viss hänsyn till uppsägningstid och avslutande av studier.
 • Omfattning: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Norrmalmstorg, Stockholm
 • Kontaktperson: Rekryteringskonsult Tim Knutsson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

LI
Jobbfakta
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget

Brummer & Partners är en ledande europeisk hedgefondförvaltare. Vår affärsidé är att samla aktivt förvaltade fonder med olika investeringsstrategier i en och samma företagsgrupp i syfte att erbjuda en väl diversifierad förvaltning. Vi förvaltar cirka 130 miljarder kronor på uppdrag av institutioner, företag och privatpersoner. Vi är för närvarande drygt 400 personer fördelade på sju länder med huvudkontor i Stockholm.