IT-tekniker inom fastighetsnät till offentlig verksamhet

Academic Work · Data & IT · 17 jan

Om jobbet

Har du en utbildning inom IT/teknik och ett stort intresse för Infrastruktur och fysiska datanätverk så som korskopplingsrum och datahallar? Vill du få chans att utvecklas i en roll inom en offentlig verksamhet, där ditt arbete innebär stor samhällsnytta? Vi söker nu dig som är junior i din erfarenhet men där ditt intresse för området och vilja att utvecklas är enorm. Vi söker dig som är en social lagspelare, stor ansvarskänsla och som tycker om att arbeta systematiskt och med kvalitet på ditt arbete. Start på uppdraget är omgående, så skicka in din ansökan till oss snarast möjligt då ansökningar kommer att selekteras löpande. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för vår kunds räkning en junior IT-tekniker inom fastighetsnät. Vårt kundföretag sköter bland annat drift och underhåll för de stora sjukhusen i Stockholm vilket innebär att hantera stora driftmiljöer där ditt arbete har en stor betydelse för invånarna i länet. Du kommer att vara placerad på kontoret vid Norrtull men arbeta mycket ute på sjukhusen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vårt kundföretags önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vårt kundföretag. Vårt kundföretags intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som junior IT-tekniker inom fastighetsnät kommer du arbeta tillsammans med en mer erfaren kollega och med arbetsuppgifter kring Infrastruktur så som datahallar, korskopplingsrum och fysiskt datanät. En stor del av arbetet kommer vara upprättande och förbättring av dokumentation samt utveckla rutiner för området.

Du kommer till exempel att:
 • Inventera korskopplingsrum
 • Administrera beställningar kring nätverksuttag
 • Utveckla rutiner och säkerställa dokumentation
 • Arbeta med livscykelhantering av switchar
 • Till viss del arbeta med switchports-konfigurationer
Tjänsten passar dig som har en utbildning inom IT och ett stort intresse för Infrastruktur och fysiska datanätverk, korskopplingar och datahallar. Du trivs att arbeta i ett högt tempo och har viljan att lära dig mer inom området! För rätt person finns mycket goda utvecklingsmöjligheter inom gruppen och organisationen i stort.

Vi söker dig som
 • Har en utbildning inom IT/Teknik/El, gärna med inriktning mot infrastruktur och nätverk
 • Har praktisk erfarenhet av fysisk installation av aktiv utrustning, fiber, kopparkablage i korskopplingsrum, datahallar eller liknande.
 • Har goda kunskaper i svenska och i engelska eftersom du kommer att kommunicera på båda språken i ditt arbete
Som person är du social och samarbetsvillig, och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du har en positiv inställning och attityd till utmaningar som du ställs inför. Vidare är du strukturerad i ditt arbete och trivs med att arbeta systematiskt och med kvalitet. I ditt arbete tar du gärna för dig men har heller inga problem att ta arbetsinstruktioner från någon annan. Du tar stort ansvar för ditt arbete och trivs i en roll som innebär mycket problemlösning. Du tycker det är kul att arbeta i en fartfylld miljö och har ett effektivt arbetssätt.

Övrig information
 • Start: Omgående, så snart vi hittat rätt person
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Nätverkstekniker
Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

17 jan

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.