Teknisk supportingenjör till meriterande uppdrag

Om jobbet

På uppdrag av Alstom söker vi nu en junior ingenjör för att testa och stödja ett spännande projekt i Stockholms lokaltrafiksystem. Alstom är ett internationellt företag som erbjuder lösningar för signalsystem. Har du en högskoleutbildning inom elektronik, mekanik eller datorsystem och skulle beskriva dig själv som ambitiös, driven och nyfiken på utveckling av Stockholms kollektivtrafiksystem? Är du också ute efter en långsiktig position med utvecklingsmöjligheter och trivs i en föränderlig miljö? Om ditt svar är ja så kan du vara rätt person för detta jobb så skicka in din ansökan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Alstoms räkning en teknisk supportingenjör som vill bli en del av ett växande team i Bromma/Ulvsunda.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Alstoms önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Alstom. Alstoms intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som teknisk supportingenjör kommer du att integreras in i projektgruppen som ansvarar för att övervaka systemets prestanda och dess underhåll. Arbetsuppgifterna innebär såväl praktisk som teoretisk arbete, där du dels kommer att arbeta ute på tågdepån, dels övervaka system. Gruppen består idag av tre medarbetare som du kommer ha ett tätt samarbete med och ni kommer samverka med ett internationellt team som är ansvariga för systemet. På daglig basis kommer du att se till att det IT-baserade systemet fungerar som förväntat med hjälp av övervakningsverktyg och genomförande av både förebyggande och korrigerande åtgärder. Det IT-baserade systemet består av utrustning som installeras på marknivå och ombord på tågen.

Du kommer exempelvis arbeta med:
 • Använda dig av program för att beräkna statistik
 • Testning och felsökning för grundorsaksanalys vid funktionsfel
 • Föreslå och genomföra korrigerande åtgärder om systemet inte fungerar som förväntat
 • Producera och presentera rapporter till kunden
Tjänsten passar dig som nyligen tagit examen och har viss erfarenhet från branschen och vill utvecklas vidare som ingenjör i en stor internationell koncern. Det är en möjlighet för dig att få utveckla dina färdigheter genom ett självständigt arbete samtidigt som du kommer bidra till Stockholms kollektivtrafik och underlätta för alla resenärer. Du kommer ha ett tätt samarbete med dina kollegor på kontoret och utvecklas i en mångkulturell miljö. Om du visar framfötterna kommer det på sikt finnas möjlighet att utvecklas till en specialistroll.

Vi söker dig som
 • Har högskoleutbildning inom elektronik, mekanik eller datasystem
 • Har erfarenhet av att arbeta med elektroniik, exempelvis kretskort
 • Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift då du kommer kommunicera och dokumentera på båda språken
Det är mycket meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet inom järnväg eller signalteknik
 • Har tidigare erfarenhet av 24/7 support eller testning, exempelvis från sommarjobb, praktik eller projekt under studietiden
 • Har tidigare erfarenhet av en internationell föränderlig miljö
Som person är du ambitiös och nyfiken med en lösningsorienterad och positiv inställning till det arbete som du tar dig an. Du kan snabbt sätta dig in i arbetet och tar egna initiativ och du räds inte för att fråga om det är något du inte förstår. Då en dag inte är den andra lik, är det viktigt att du är flexibel och kan anpassa dig efter kundernas olika behov. Vidare har du förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är samarbetsvillig då du kommer att arbeta med flera olika parter, såväl internt som externt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 6 månader med goda chanser till förlängning och på sikt överrekrytering
 • Placering: Bromma/Ulvsunda
 • Arbetstid: Kontorstider med viss flexibilitet vid behov
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida..
Jobbfakta
Publicerad

44 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Alstom Transport är ett internationellt företag som tillverkar och underhåller tåg. I Sverige har verksamheten för tågunderhåll vuxit kraftigt med flertalet nya underhållsprojekt. Hos Alstom Transport trivs medarbetarna för att de får mycket ansvar och förtroende, och många möjligheter att utvecklas inom organisationen. Svenska huvudkontoret ligger i centrala Stockholm och det praktiska underhållet bedrivs i tågdepåer runtom i Stockholm och Sverige.