Junior ekonomiassistent till Stockholm Live vid Globen

Academic Work · Ekonomi · 29 jan

Om jobbet

Är du en person som värderar skratt och glädje tillsammans med dina kollegor? Är du även relativt nyexaminerad eller har ett par års erfarenhet inom ekonomiområdet och är ute efter en intressant tjänst som ekonomiassistent? Vår kund Stockholm Live söker nu en junior ekonomiassistent som kommer att få arbeta med den löpande bokföringen inom bolaget. Tjänsten kommer att starta i december alternativt i början av januari så skicka in din ansökan redan idag för att bli en del av deras team!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Stockholm Lives räkning en junior ekonomiassistent som kommer att arbeta på ett föräldravikariat fram till oktober 2017. Stockholm Live driver Nordens största evenemangsområde med de fyra arenorna Annexet, Hovet, Tele2 Arena och Ericsson Globe samt världsattraktionen SkyView.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stockholm Lives önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult

Arbetsuppgifter

Som junior ekonomiassistent kommer du arbeta med den löpande bokföringen det vill säga hantering av leverantörsfakturor, kundfakturor inklusive reskontrorna. Du kommer att ingå i ett team om sex personer. Teamet består av en ekonomichef, en business controller, en projekt controller, en redovisningsansvarig samt en senior ekonomiassistent. De sitter i öppna kontorslandskap och har ett nära samarbete mellan funktionerna. I rollen kommer du att arbeta allra närmast den seniora ekonomiassistenten och rapportera till CFO.

Du kommer till exempel att:
 • Inom kundreskontran arbeta med fakturering, rapportering, kundkontakt samt påminnelseutskick.
 • Inom leverantörsreskontran arbeta med att skicka fakturor för attest samt att skicka betalfiler
 • På sikt vara delaktig i bokslutsarbetet och få göra avstämningar, se till att fakturor är konterade och attesterade, etc.
 • Stötta upp i övrigt förekommande arbetsuppgifter på avdelningen eller i företaget.
Tjänsten passar dig som vill utöka dina teoretiska kunskaper inom ekonomi och ta första steget in på en ekonomiavdelning. För rätt person finns det möjlighet att på sikt få ta mer ansvar och arbeta med bokslutsarbetet och liknande. För att passa i teamet är du en person som gillar att ha roligt på arbetsplatsen men som samtidigt kan hålla ett bra fokus under deadlines.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasialutbildning inom ekonomi. Vi ser att din utbildning kan vara genomförd på universitet alternativt att det är en YH-utbildning, gärna med inriktning mot redovisning.
 • Du har god förståelse för debet och kredit.
 • Har goda kunskaper i MS Office och Excel
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift.
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet från arbete med löpande bokföring sedan tidigare. Vi ser att din erfarenhet kan ha inhämtats från deltidsarbete i samband med dina studier. Alternativt från heltidsarbete under ett par års tid.
 • Arbetat i ett större ekonomisystem sedan tidigare.
Som person är du en lättsam och kommunikativ lagspelare som gärna bidrar med god stämning och skratt till gruppen. Du räds inte att fråga om det är något som du inte förstår eller att be om hjälp när du stöter på utmaningar. Vidare ser vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten, du tar ansvar för de uppgifter som tilldelas och att du är hungrig på att lära nytt när dessa är utförda. Att skapa struktur och hålla deadlines är en självklarhet för dig. Dina personliga prestationer är viktiga men det team du arbetar i är din styrka och vi ser att du har ansvar för att medverka till en positiv arbetsmiljö som präglas av ömsesidig respekt kollegorna i mellan.

Övrig information
 • Start: Januari 2017. Personen som skall ersättas kommer att gå i slutet av januari, vi ser därför att du kan komma in i början av januari för att få en introduktion. Det finns även möjlighet att kunna starta redan i slutet av december.
 • Omfattning: Heltid. Vår kund arbetar med 39,5 timmars veckor med möjlighet till flex.
 • Lön: I enlighet med erfarenhetskraven.
 • Placering: Globentorget 2
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Vikariat
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomiassistent
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget

Stockholm Live driver Nordens största evenemangsområde med de fyra arenorna Annexet, Hovet, Tele2 Arena och Ericsson Globe samt världsattraktionen SkyView. Varje år besöker över 2 miljoner människor närmare 300 idrotts- och underhållningsevenemang på deras område. Några av Sveriges främsta idrottslag har även sin hemmaarena hos dem Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll på Tele2 Arena samt AIK Hockey och Djurgården Hockey på Hovet. De är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang med huvudkontor i Los Angeles, USA.