Junior ekonom till fondavdelning på stort försäkringsbolag

Om jobbet

Vill du få möjligheten att utvecklas i din roll som ekonom på ett av Sveriges främsta försäkringsbolag? Lockas du av utmanande samt varierande arbetsuppgifter och mycket eget ansvar? Då är det här en chans du inte bör missa!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en ekonom till ett stort försäkringsbolag i centrala Stockholm. De söker nu en ekonom till sin fondavdelning som ansvarar för företagets totala fondplattform för fondförsäkringar samt hanterar handeln i fondandelar. Arbetsgruppen består av 9 personer och klimatet präglas av respekt och laganda. Start är omgående och uppdraget sträcker sig till 31 mars 2017.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos vår kund

Arbetsuppgifter

Som ekonom på fondavdelningen kommer du att arbeta med administrationen kring fondhandeln för ett flertal bolag inom företaget. Arbetsgruppen du kommer ingå i ansvarar för att säkerställa en fungerande fondhandel samt ett handelslager under kontroll. Din roll som ekonom innebär att du kommer att ansvara för daglig fondhandel med såväl interna som externa kontakter. I tjänsten ingår därtill att kontinuerligt delta i avdelningens arbete kring mål, risker, förändring och utveckling.

Du kommer till exempel att

Ansvara för genomförande av köp- och säljordrar

Kontrollera att rätt fondkurser är satta

Uppdatera fondhandelssystem

Hantera avstämningar av fondandelar och redovisning

Utvecklingsmöjligheter: Rollen som ekonom innebär en stor möjlighet att få utmanas i en ansvarsfull tjänst tillsammans med en kompetent och framåtsträvande arbetsgrupp. Tjänsten är av kommunikativ karaktär och du kommer att delta i utvecklingsprojekt tillsammans med angränsande verksamheter inom företaget vilket innebär möjlighet att nätverka inom Sveriges främsta försäkringsbolag.

Vi söker dig som

Har minst högskoleexamen i ekonomi med inriktning mot redovisning/finansiering. Det är meriterande om du har arbetat med fonder som exempelvis förmedlare eller distributör. Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet, framförallt Excel.

Som person trivs du med eget ansvar och har god förmåga att självständigt planera och prioritera kring dina arbetsuppgifter. Arbetet kan stundtals innebära hög arbetsbelastning vilket kräver att du är stresstålig och strukturerad. Då du kommer arbeta mycket med siffror och höga belopp är det viktigt att du har en god numerisk förmåga. Företaget arbetar kontinuerligt med utvecklingsarbete vilket innebär att du behöver se möjlighet i förändringar. Tjänsten innebär mycket samarbete samt kommunikation med såväl interna som extra kontakter vilket gör att den ställer höga krav på kommunikativ förmåga och samarbetsanda.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på skrivteammailen@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
(Ta bort för arbetaruppdrag)

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bank, Finans & Försäkring
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.