Junior ekonom för fantastisk möjlighet inom offentlig sektor

Academic Work · Ekonomi · 16 dec

Om jobbet

Är du i början av din ekonomikarriär? Då är detta tjänsten för dig. Vi söker nu en junior ekonomi för en heltidstjänst med start omgående. Tjänsten är inom offentlig sektor där du kommer att få mycket ansvar och stora möjligheter att utvecklas. Till en början arbetar du som konsult via Academic Work därefter är ambitionen att du ska bli överrekryterad, givet att båda parter är nöjda. Kontoret är beläget i centrala Stockholm och du kommer att arbeta kontorstider.

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior ekonom för arbete inom offentlig sektor med start omgående. Tjänsten är på heltid 5 månader inledningsvis men ambitionen är att du så småningom ska bli överrekryterad, givet att båda parter är nöjda. Idag arbetar 16 personer på enheten, det är ett härligt gäng i blandad ålder och det råder en god stämning bland kollegorna. De sitter i ett öppet kontorslandskap och kontoret är beläget i centrala Stockholm vid rådhuset och du kommer att arbeta kontorstider.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Arbetsuppgifter

Som junior ekonom kommer du att arbeta i ett team och ha nära kontakt med övriga handläggare på enheten. I arbete ingår frekventa kontakter med vårdleverantörer, privata som landstingsägda. Mer specifikt kommer du att:
 • Ansvara för enhetens löpande bokföring.
 • Ta fram underlag för bokslut.
 • Göra ekonomiska kalkyler och analyser.
 • Vara ett stöd till fakturahandläggarna.
 • Administrera enhetens IT-system och vara en länk mellan leverantören och kollegor för detta.
Tjänsten passar dig som är i början av din karriär och som trivs med ansvar samt att kombinera självständigt arbete med teamwork. med stort utrymme för att ta egna initiativ

Vi söker dig som

Vi söker dig som har möjlighet att starta omgående. Utöver det ser vi att du har:
 • Akademisk utbildning inom ekonomi.
 • Tidigare erfarenhet från arbete som ekonomiassistent eller motsvarande.
 • Systemvana och lätt för att lära dig nya system.
 • Då det förekommer mycket kommunikation med vårdleverentörer och kollegor krävs det att du kan skriva och tala det svenska språket väl.
Som person är du noggrann och strukturerad i ditt arbete, något som även speglar kontoret. Utöver det har du en social kompetens och tar för dig då du kommer ha mycket kontakter. Det kräver även att du har lite skinn på näsan samtidigt som du är ödmjuk inför dina uppgifter.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 5 månader med chans till överrekrytering.
 • Lön: Enligt överenskommelse.
 • Placering: Centrala Stockholm.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.