Junior Automationsingenjör till QTS Sweden

Om jobbet

Här är möjligheten för dig som vill kickstarta din karriär i en roll som automationsingenjör inom fastighetsbranschen. Hos QTS Sweden får du en nyckelroll i varje process och får vara med hela vägen från specifikation till injustering! Låter detta intressant? Sök då tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för QTS Swedens räkning en junior automationsingenjör som vill utvecklas inom fastighetsbranschen. Du kommer arbeta i ett mindre team om tre personer och du kommer att arbeta från kontoret i Södertälje 50% av tiden och vara ute på projekt restrerande 50%. QTS Sweden erbjuder tjänster inom fastighetsautomation och har ett tydligt fokus på energieffektivitet och modernt anpassad teknik.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och QTS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos QTS. QTSs intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som automationsingenjör kommer du arbeta inom fastighetsautomation. Arbetet är till stor del självständigt men du jobbar samtidigt nära teamet. Du kommer att arbeta i projektform och i vissa mindre projekt kommer du ha en ledarroll. Detta innebär att du är med i samtliga delar av projektets gång. Arbetet innebär PLC/DUC-programmering, avprovning, driftsättning, service och injustering av fastighetsautomationssystem. Vidare kommer du även att arbeta med konstruktion och projektering.

Du kommer till exempel att:
 • Konfigurera variabler, hantera databaser och visualisera automationssystem
 • Hålla kontakter med beställare och underentreprenörer
 • Ansvara för fakturering till kunder
Tjänsten passar dig som vill utvecklas inom fastighetsautomation, tycker om att arbeta under eget ansvar och har en baskärlek till fastigheter. Målet är att på sikt överrekryteras till QTS.

Vi söker dig som
 • Har en relevant utbildning med inriktning mot automation eller el
 • Har erfarenhet av PLC/DUC-programmering, gärna från flera automationssystem som exempelvis SAIA Burgess, Phoenix Contact, Beckhoff eller Fidelix
 • Är insatt i nätverks- och webbteknik
 • Har en god förståelse för fastighetsteknik och VVS-processer
 • Talar och skriver obehindrat på svenska då alla möten och all intern kommunikation sker på svenska
 • Har B-körkort
Det är meriterande om du

* Har 1-2 års arbetslivserfarenhet inom relevant yrke

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper för den här tjänsten. Som person är du strukturerad och noggrann. Du tycker det är spännande att ta dig an nya utmaningar och avslutar alltid dina projekt på bästa möjliga sätt. Lösa problem är någonting du är bra på och du ser aldrig problem utan bara möjligheter.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Södertälje
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

40 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

QTS är ett företag inom fastighetsautomation med fokus på energieffektivitet och modern anpassad teknik. QTS Sweden har stort fokus på att leverera bästa resultat för slutkunden genom innovation, noggrannhet och att tillhandahålla den bästa plattformen och levererar sina löften.