IT-tekniker till OpenSolution i Stockholm

Academic Work · Data & IT · 21 dec

Om jobbet

OpenSolution är ett snabbt växande företag inom kassa- och betalsystem som nu tar nästa steg på marknaden genom att öppna ett stort kontor i Stockholm. Är du en erfaren IT-tekniker som vill arbeta i en innovativ miljö hos en arbetsgivare som är marknadsledande inom betalningsmjukvaror är det här jobbet för dig! Här får du möjligheten att arbeta med komplexa leveranser, påverka framtidens lösningar och vara med från start i expansionen.

Information om uppdraget

Academic Work söker för OpenSolutions räkning två IT-support/tekniker till OpenSolutions kontor i Stockholm. OpenSolution är ett innovativt företag som erbjuder lösningar för kassa- och betalsystem inriktat mot restaurang- och krogbranschen. Tjänsterna utvecklas för pc, webb, mobil, surfplattor och terminaler. Miljön är utvecklande och dynamisk. Här jobbar du nära kunderna och produkterna där vägen från idé till färdig produkt är kort. Kundlistan är imponerande och man har bland annat avtal med Tele2 Arena, Parken, Berns, Globen, Nosh & Chow & Griffins Steakhouse. Lär känna OpenSolution bättre i den här videon

Personalstyrkan i bolaget har på ett fåtal år dubblerats och man är i nuläget ett 35-tal anställda men har tydliga mål att växa ytterligare. Nästa steg är ett etablera ett stort kontor i Stockholm vilket innebär att din roll blir betydelsefull för verksamhetens framtida utveckling. I dagsläget har man kontor i Solna men söker aktivt nya lokaler i centrala Stockholm.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och OpenSolutions önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos OpenSolution.

Arbetsuppgifter

Som IT-support kommer du följa hela affären från möte med kund till färdig slutleverans. Du kommer ofta in som teknisk expert i slutet av försäljningscykeln och tar där vid för att slutföra leveransen. Här handlar det om att omvandla kundens behov till verklighet genom att förstå deras verksamhet, hur restaurangens kunder handlar, betalmönster etc. Målet med rollen är att arbeta 70 % mot kund där arbetsuppgifterna är att installera hårdvara i form av korterminaler och kassasystem samt konfigurera mjukvaran. Övrig tid kommer du att agera IT-support för befintliga kunder. Tanken är att du på sikt ska specialisera dig och bli riktigt vass på någon av produkterna för att kunna bistå med djupgående kunskap.

Du kommer till exempel att:
 • Delta i kundmöten tillsammans med säljare
 • Installera kassa- och betalterminaler
 • Konfigurera mjukvara till kassasystemen
 • Arbeta med 1st och 2nd-line support mot befintliga kunder
Vid anställningsstart kommer du att tilldelas en mentor med flera års erfarenhet inom området som du har daglig kontakt med. Allt i syfte att så snabbt som möjligt lära dig och sätta dig in i OpenSolutions 10-tal produkter. Efter ca 3-6 månader kommer du börja arbeta mer självständigt. Viss introduktion kommer även att förläggas på huvudkontoret i Göteborg.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har arbetat i liknande tjänst med 3-5 års dokumenterad erfarenhet. Vi vill att du har arbetat med kundkontakt och praktiskt med att installera/konfigurera såväl hård- som mjukvara. Att du har IT-genen med ett gediget intresse för IT och datalösningar i stort ser vi som en självklarhet. OpenSolutions mjukvara är egenutvecklad men bygger på Windowsmiljö. Du behöver därför ha god förståelse för Windows som operativsystem med förmågan att kunna ringa in problem och felsöka.

Specifikt efterfrågad kompetens:
 • Kunskaper om hur man sätter upp ett nätverk
 • B-körkort då du åker ut på kundbesök.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska då de flesta kunder finns på den svenska marknaden och i Norden.
 • Det är meriterande om du har arbetat med kassa- och betalsystem sedan tidigare.
Som person har du ett gediget IT-intresse som du kombinerar med en kommunikativ förmåga när det kommer till att förklara problem och lösningar. Du är pedagogisk! Det är till dig vänner och familj vänder sig när de stöter på problem och du tycker om att arbeta lösningsorienterat och söker gärna dina svar i olika kanaler. Du kommer agera teknisk expert i kundmöten och leveranser vilket ställer krav på att du har ett visst mått av pondus och skinn på näsan. Att du arbetar på ett strukturerat och självgående sätt är även avgörande för att du ska lyckas i ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse, uppsägningstid tas i beaktande
 • Omfattning: Heltid, dagtid med flex. Beredskap/Jour ca 4 veckor/år.
 • Lön: Fast månadslön
 • Placering: Solna, Lindholmen Science Park.
 • Kontaktuppgifter: Oskar Bernling, 070-414 30 68
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Support
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

"OpenSolution Nordic AB är en privatägd bolagsgrupp som tillhandahåller helhetslösningar för kassa- och betalningssystem. Vi arbetar som helhetsleverantör och med egenutvecklade programvaror. Bolagsgruppen är verksam i hela Norden, med kontor i Sverige och Danmark. Koncernen sysselsätter cirka 40 personer på heltid". Läs gärna mer om företaget på deras hemsida: http://www.opensolution.se/