IT-researcher till internationella företaget Episerver

Om jobbet

Är du i slutfasen av din utbildning inom HR, IT eller liknande, är nyfiken och orädd, och söker efter ett deltidsjobb som har god chans att utvecklas till ett heltidsjobb och på sikt också en direktanställning är det här jobbet för dig! Vi söker nu för Episervers räkning efter researcher inom IT som i nära samarbete med chefer i verksamheten och HR-chef ska arbeta med att söka efter kandidater till lediga tjänster. På sikt är planen att du också ska arbeta mer med Employer Branding. Du har ett tekniskt intresse och har viss insyn i IT-branschen vad gäller termer och rollbeskrivningar. Lockas du av att komma in i en roll där du har många kontaktytor och får möjlighet att bygga upp funktionen från grunden är det hit du ska söka dig! Uppdraget startar omgående och kommer pågå initialt fram till årsskiftet men ambitionen är att det ska fortsätta längre än så.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Episervers räkning en researcher inom IT på cirka 50 % omfattning. Du kommer här att arbeta tätt tillsammans med företagets verksamhetschefer samt HR-chef i både att hitta det bäst lämpande kandidaten för pågående rekryteringsprocesser men också att säkerställa inflödet av kandidater inom IT framöver på företaget. Rollen finns inte på företaget idag och du får här komma in och bygga upp en företagsfunktion från grunden som på sikt ska bli en nyckelroll i organisationen!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Episervers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Episerver.

Arbetsuppgifter

Som researcher inom IT kommer du primärt att arbeta med search av kandidater till konkreta behov på företaget. Du arbetar här tätt tillsammans med rekryterande chef och företagets HR-chef. Eftersom rollen är ny finns inga upparbetade processer för detta utan du kommer in och sätter dem från grunden tillsammans med HR-chef. På sikt finns också möjlighet att arbeta mer med Employer Branding och liknande aktiviteter för att säkerställa inflödet av kandidater för IT-positioner i framtiden.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med extern search av kandidater till lediga IT-tjänster samt eventuellt tjänster inom andra avdelningar på företaget. Här kommer du att arbeta självständigt eftersom kompetensen inte finns idag på företaget
 • Arbeta med annonsering och urval av kandidater, samt kortare telefonintervjuer.
 • Arbeta med referenstagning för slutkandidater
 • Arbeta tätt tillsammans med företagets chefer i rekryteringsprocesserna och ha nära dialog för att säkerställa samsyn i kravprofil och liknande
 • Arbeta tätt tillsammans med företagets HR-chef i upprättandet av arbetsprocesser och liknande
Tjänsten passar dig som är i slutfasen av din utbildning inom HR, IT eller liknande och söker efter ett deltidsjobb som har god chans att utvecklas till ett heltidsjobb och på sikt också en direktanställning. Du har ett tekniskt intresse och har viss insyn i IT-branschen vad gäller termer och rollbeskrivningar. Lockas du av att komma in i en roll där du har många kontaktytor och får möjlighet att bygga upp funktionen från grunden är det hit du ska söka dig! Uppdraget startar omgående och kommer pågå initialt fram till årsskiftet men ambitionen är att det ska fortsätta längre än så.

Vi söker dig som
 • Är i slutfasen av dina studier inom en akademisk utbildning i HR, IT eller liknande och har ett stort intresse för IT, rekrytering och management
 • Har kunskaper i termer, rollbeskrivningar och liknande inom IT-området
 • Med stor fördel har tidigare erfarenhet av att arbeta med search av kandidater
Mycket stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper och intresse för tjänsten och för företaget.

Som person är du orädd och framåt. Det är av yttersta vikt att du vågar lyfta telefonluren och sälja in tjänster till personer som arbetat länge inom IT. I ditt arbete ingår också att utmana rekryterande chef kring kandidater varför du behöver ha skinn på näsan. Eftersom rollen är helt ny på företaget och inga arbetsprocesser finns än ställs krav på att du är kreativ och vågar testa nya vägar. Du kommer att arbeta självständigt och därför är det av stor vikt att du har förmågan att driva dina egna arbetsuppgifter framåt och ta ansvar för att leverera dina uppgifter till utsatt deadline. Vidare vill vi att du är flexibel och snabbt kan skifta fokus om det behövs.

Övrig information
 • Start: Snarast, så snart vi hittar rätt person
 • Omfattning: Deltid, 50 % under kontorstider. Arbetstiderna är mycket flexibla och kan anpassas så det passar dina studier eller annan huvudsaklig sysselsättning
 • Placering: Regeringsgatan, centrala Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Rekrytering
Publicerad

45 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Episerver är ett företag som kopplar samman e-handel med digital marknadsföring för att hjälpa kundföretag att skapa unika kundupplevelser som genererar affärsresultat. Episerver är ett av de världsledande företagen inom sin nisch och finns över hela världen. Episervers CMS-plattform är grunden för mer än 20 000 webbplatser och används dagligen av över 130 000 webbredaktörer. Företaget har sitt huvudkontor i centrala Stockholm där även avdelningen för forskning och utveckling har sin bas. Välkommen till att vara delaktig i ett tekniskt företag i en tillväxtfas!