IT Operations Specialist till IPM

Om jobbet

At IPM, you will be working with some of the brightest minds in the business.

IPM ska utöka sitt IT team med en IT Operations Specialist. Du kommer att ingå i ett team på tre personer där ni tillsammans levererar IT i yppersta klass. Du erbjuds en spännande roll där du är med och stöttar affären i en extremt leveranskritisk miljö. Du får möjlighet att arbeta med otroligt kompetenta kollegor, i en spännande bransch och inom ett mycket framgångrikt bolag.

Miljöbeskrivning
Som IT Operations Specialist ingår du i IPMs IT team vilket ansvarar för företagets IT-miljö, både IPMs interna IT och produktionsmiljö, inklusive ansvar för att Cyber Security risker hanteras på rätt sätt. IT-miljön består av IT-infrastruktur, Office IT, tredje parts system och egenutvecklade system.

Arbetsbeskrivning
I rollen som IT Operations Specialist kommer du att leda den dagliga IT-driften och stötta verksamheten i IT relaterade frågor. Rollen är bred och du är med i det daliga såväl som det strategiska arbetet med att:
  • fastställa kraven mot egenutvecklade (och tredje parts) system för att tillhandahålla system som kan driftas effektivt.
  • säkerställa att operativa rutiner och riktlinjer bibehålls
  • föreslå förbättringar i hur IPM kan nyttja ny teknik
  • leverera systemstöd och drift av både internt utvecklade system och tredje parts system samt teknisk kontakt med tredje parts stödfunktioner och produkter när det behövs
  • delta i utvecklingen av kort- och långsiktig strategi inom infrastruktur
  • release management
Du bidrar även aktivt till att dela kunskap och att samarbeta med laget för att säkerställa att teamets leverans ständigt förbättras.

Kvalifikationer
Vi tror att du har en universitets-/högskoleutbildning inom data och systemvetenskap eller liknande. Du har en utmärkt analytisk förmåga och kapacitet att lösa svåra problem. Ärlighet och integritet är viktiga egenskaper för denna roll liksom att du är strategisk, ödmjuk och hjälpsam. Du är en lagspelare som värdesätter respekt och professionellt bemötande. IPM arbetar i en internationell miljö och du behärskar såväl svenska som engelska flytande i tal och skrift.

Affärsförståelse är viktigt och vi förväntar oss att du har erfarenhet från, eller ett genuint intresse, för finansbranschen.

Tekniska krav
  • minst 3 års yrkeserfarenhet inom Microsoft Server Administration och drift/monitorering
  • Erfarenhet av Microsoft System Center, molntjänster, Sharepoint och andra Microsoft Premium plattformar.
  • Erfarenheter av IT-säkerhet, relationsdatabaser och projektledning
Övrigt
IPM har valt att samarbeta med SW IT i denna rekrytering. Ansök redan idag då urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Markus Öhman, 070-471 02 43, alternativt om du hellre tar kontakt/ansöker via markus.ohman@sw.se eller LinkedIn.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 mars

Om företaget

SW är specialiserade på rekrytering och konsultverksamhet för tjänstemän. Våra tjänster och våra kunder finns inom ekonomi, försäkring, bank & finans, administration, försäljning, kundservice och IT, med placering i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vår affärsidé är att tillgodose företagens behov av flexibel arbetskraft och samtidigt vara en naturlig partner vid rekryteringar.