IT-drifttekniker med projektledningsansvar till Stockholms Hamnar!

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Till vår uppdragsgivare Stockholms Hamnar söker vi en självgående och drivande IT-drifttekniker med erfarenhet av projektledning. Den främsta arbetsuppgiften kommer vara att driva mindre IT-relaterade projekt på avdelningen samt även vid behov arbeta med driftrelaterade frågor.

Det här är rollen för dig som gillar att arbeta strategiskt med dina projekt men också operativt i en fartfylld och händelserik miljö där den ena dagen inte är den andra lik. Tillsammans med två kollegor samt IT-chefen utgör ni IT-funktionen och har till uppgift att säkerställa att miljön är väl fungerande.

Utöver att driva dina egna projekt kommer du även att ha ett samordningsansvar av samtliga projekt på IT-enheten. Projekten kan innefatta alltifrån att köpa in och implementera en ny skrivarlösning till att agera sakkunnig kring IT-miljö och installationer inför upprättande av nya lokalkontor, exempelvis nya IT-system för den nya hamnen Stockholm Norvik.

Stockholms Hamnar finns på flera olika ställen, som är belägna från Kapellskär i norr till Nynäshamn i söder, i din roll kommer du att lösa IT-relaterade problem på alla ställen. Utöver detta kommer du delvis att arbeta med administration av kontohantering, licenshantering och beställningar. Du kommer att arbeta i en miljö som delvis är outsourcad till en extern part, vilket innebär många externa kontakter.

Erfarenhet, utbildning och person

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning såsom YH eller motsvarande, alternativt har du skaffat dig motsvarande kompetens genom arbete. Vi tror att du har din bakgrund inom serverdrift och har arbetat i ca 3-5 år. Vi vill även att du har ansvarat för och drivit något/några mindre projekt inom aktuellt område.

Du har goda kunskaper inom Windows Server. Meriterande är om du även har kompetens inom Unix, SQL, Sharepoint eller VMWare samt om du har nätverkskompetens.

I den här rekryteringen fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är självgående och som har ett stort eget driv samtidigt som du är en initiativtagare. Du är van att driva flera projekt/arbetsuppgifter parallellt och värdesätter ordning och reda i ditt arbete. Det är också av stor vikt att du är prestigelös och gärna hjälper dina kollegor med uppgifter utanför ditt område när så krävs. Du ser det som en möjlighet att få arbeta i en föränderlig och händelserik miljö.

B-körkort samt att du är svensk medborgare är ett krav. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Stockholms Hamnar med Level Recruitment. Sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på "Lediga jobb". Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT

Ring Carolina Eskengren, 08-120 50 427

Publicerad

35 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 jan

Om företaget

Stockholms Hamnar främjar sjöfarten och säkrar regionens varuförsörjning genom att erbjuda kajplatser samt service och tjänster för färje-, kryssnings- och godstrafiken. Stockholms Hamnar finns i Stockholm,. Kapellskär och Nyanshamn. Koncernen har 155 anställda och omsatte 728 mkr under 2015. Läs mer på www.stockholmshamnar.se.