IPM söker en medarbetare till tradingavdelningen

Om jobbet

Om rollen
Vi söker en person som skall ingå i gruppen som sköter implementeringen av de affärer som IPMs systematiska strategier genererar. Gruppen ansvarar för design, utveckling, verkställande och övervakning av algoritmer för dessa affärer. IPMs strategier handlar terminer på aktieindex, obligationer och valutor samt aktier globalt. Dessa strategier är helt systematiska med en investeringslogik som bygger på makroekonomisk och fundamental analys.

Rollen innebär att
  • Delta i den dagliga implementeringen av IPMs systematiska strategier
  • Använda algoritmer för att så effektivt som möjligt implementera IPMs positionstagning
  • Medverka i det löpande förbättringsarbetet av algoritmer
  • Samla in och strukturera data i databaser för analys åt tradingavdelningen
  • Utveckla rapporter och analyser utifrån dessa data
  • Arbeta med avdelningarna för systemutveckling, Middle Office samt Portfolio Management för att optimera de dagliga processerna
Din bakgrund
Vi ser gärna att du är civilingenjör eller har likvärdig högskoleutbildning med goda kunskaper inom matematik och programmering. Du har erfarenhet av C++, C#, Python eller liknande språk samt är van att arbeta med databaser. Du kan kommunicera väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

IPM kommer att genomföra bakgrundskontroller på slutkandidaterna i processen.

Ansökan
Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat Telnr:070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
IPM är en kapitalförvaltningsfirma som grundades 1998 för att förvalta kapital för institutionella investerare som pensionsfonder, livbolag, stiftelser och statliga institutioner. Bolaget fokuserar på systematisk (modellstyrd) förvaltning inom hedgefond-strategin Global Macro samt systematisk aktieförvaltning inom det område som betecknas "alternative beta". Idag förvaltar IPM ett kapital överstigande 50 miljarder kronor för ett flertal av världens största institutioner. Vi är ca 50 anställda och arbetar i moderna lokaler i centrala Stockholm. Läs gärna mer om oss på www.ipm.se
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Civilingenjör
Publicerad

2 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

SW är specialiserade på rekrytering och konsultverksamhet för tjänstemän. Våra tjänster och våra kunder finns inom ekonomi, försäkring, bank & finans, administration, försäljning, kundservice och IT, med placering i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vår affärsidé är att tillgodose företagens behov av flexibel arbetskraft och samtidigt vara en naturlig partner vid rekryteringar.