Internrevisor till Handelsbanken (CRS)

Clarify AB · Ekonomi · 11 dec

Om jobbet

Arbetsbeskrivning
Välkommen till oss på den Centrala Revisionsavdelningen (CR). Vi ansvarar för utvärdering och granskning av den interna kontrollen samt granskar den finansiella rapporteringen.
Inom den Centrala Revisionsavdelningen finns gruppen som ansvarar för Handelsbankens dotterbolag (CRS), vilka främst utgörs av Handelsbanken Livförsäkring AB, Stadshypotek AB och Handelsbanken Finans AB samt Handelsbanken Skadeförsäkringsbolag AB. Vidare ansvarar CRS för granskning av personalprocessen där pensioner utgör en väsentlig del samt de bankanknutna stiftelserna. Tillsammans med dina fem kollegor har ni det övergripande ansvaret för den interna revisionen och samordnar revisionsfrågor för dessa dotterbolag, processer och stiftelser.

I gruppen på CRS kommer du aktivt delta i utvärdering, granskning och utveckling av den interna kontrollen, bokslut och årsredovisningar. Du kommer ha en nära dialog med verksamheten och ges en god överblick och insyn i de olika dotterbolagen. Den utförda revisionen avrapporteras löpande till granskade enheter och respektive huvudavdelningschef samt externa revisorer.

Din bakgrund
Är du en person som vill fortsätta att utvecklas inom revision och få vara med att bidra med effektivisering och förbättring, välkommen till oss. Idag arbetar du med extern- och/eller internrevision och har minst fyra års arbetslivserfarenhet. Är du auktoriserad eller godkänd revisor är det meriterande. Vidare har du en bra kunskap kring de större regelverken samt erfarenhet av revision av finansiella bolag, gärna inom försäkring och livbolagsverksamhet.

Gruppen präglas av en positiv inställning till utmaningar, här hjälps alla åt med en prestigelös inställning. Du sätter själv gränserna för hur mycket du vill driva och utvecklas i din roll. Kompetensen i gruppen är mycket hög, därigenom får du ett givande utbyte med dina kollegor. Din kommunikativa sida och förmåga att skapa relationer med olika typer av människor gör dig till en person som inger förtroende. Att vara systematisk, noggrann och ha förmågan att se helheten är självklara egenskaper som du besitter.

Välkommen med din ansökan
I denna rekrytering samarbetar Handelsbanken med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Patricia Jerring, 070-419 99 04 på Clarify.

Om Handelsbanken
Handelsbanken har verksamhet i 23 länder utanför Sverige. Antalet anställda i Handelsbanken är närmare 11 500 personer. Handelsbanken präglas av en starkt decentraliserad struktur och beslutsvägarna är därför korta. Detta arbetssätt gör det möjligt för våra medarbetare att själva påverka sitt arbete och sin karriär inom banken.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Revision
Kontakt

Ring Patricia Jerring, 070-419 99 04

Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget