Internationell controller till RFSU

RFSU · Ekonomi · 8 jan

Om jobbet

Nu söker RFSU en proaktiv och initiativrik controller till vår internationella verksamhet. Vi söker dig som är ekonom och som har ett stort intresse för att arbeta med internationella partners i en ideell organisation. Rekryteringen görs i samarbete med Hunter & Tailor.

Om tjänsten

I tjänsten som controller inom RFSU:s internationella verksamhet arbetar du som ett stöd till våra internationella programhandläggarna med att göra finansiella bedömningar av RFSU:s partnerorganisationer. En viktig del av arbetet är att granska finansiella rapporter, slutrapporter och revisioner från RFSU:s partners och säkerställa att de uppfyller avtalsvillkoren. Du deltar i organisationsbedömningar, riskbedömningar, anti-korruptionsarbete och upphandlingar. I tjänsten ingår även annat ekonomiarbete som budgetering, utbetalningar, bokföring, finansiella avstämningar, bokslut och finansiell rapportering. I tjänsten ingår en till två resor per år till RFSU:s samarbetsländer.

Du blir en av tre controllers som arbetar med den internationella verksamheten och du ingår i en grupp om sex personer på ekonomiavdelningen. Du arbetar i den internationella verksamheten tillsammans med programhandläggare och rapporterar till ekonomichefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av ekonomisk redovisning och granskning, gärna inom ideell sektor eller från offentlig myndighet. Du har en högskoleutbildning i ekonomi, gärna med inriktning redovisning, ekonomistyrning och/eller en internationell inriktning. Ett krav är att du har tidigare internationell erfarenhet, t ex från volontärarbete eller annat fältarbete. Självklart är det meriterande om du har något års erfarenhet från en liknande roll som internationell controller. Du talar och skriver svenska och engelska flytande, det är därtill mycket meriterande om du har kunskaper i spanska.

Vi söker

Du är proaktiv och van vid att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Som person är du trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga och kan driva processer på ett smidigt sätt, samtidigt som du är noggrann och ansvarstagande. Du är analytiskt lagd och har förmåga att förstå sammanhang samt att kunna förklara på ett pedagogiskt sätt för icke ekonomer varför siffrorna ser ut som de gör. Det är viktigt att du har möjlighet att genomföra de internationella resor som krävs i tjänsten.

RFSU erbjuder

En tidsbegränsad anställning som sträcker sig till och med den 30:e juni 2019, med goda möjligheter till förlängning. Under anställningen erbjuds du samma förmåner som övriga anställda på kansliet. I tjänsten får du stora möjligheter att utvecklas i internationella samarbeten genom att stärka och påverka partners som verkar för mänskliga rättigheter i utsatta grupper runt om i världen.

RFSU strävar efter en personalsammansättning med olika bakgrund och erfarenheter. Vi utgår från att du delar RFSU:s grundläggande värderingar. Läs mer om RFSU på: http://www.rfsu.se/sv/Internationellt/Varderingar-och-mal/

Ansökan

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör löpande urval.

Facklig representant är Andreas Åsander, tel 08-692 07 41

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget

Att förändra och förbättra människors liv har varit RFSU:s drivkraft sedan starten och är det fortfarande. Genom sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning vill vi slå hål på fördomar, bota kunskapsbrist och öka den sexuella hälsan, i Sverige såväl som internationellt. Säkra preventivmedel, lagliga aborter och sex på ens egna villkor är fortfarande inte självklart överallt. RFSU är en partipolitiskt, fackligt och religiöst obunden ideell förening. RFSU:s förbundskansli och klinik sitter i trevliga lokaler vid Medborgarplatsen i centrala Stockholm.