Intern IT-Supportmedarbetare till Warner Music

Academic Work · Data & IT · 30 jan

Om jobbet

Har du ett brinnande IT-intresse och vill jobba på ett av de ledande bolagen inom musikbranschen? Just nu söker Warner Music en proaktiv supportmedarbetare som kommer att stötta sina medarbetar med IT-relaterade frågor i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Är du den vi söker? Ta chansen och sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Warner Musics räkning en IT-supportmedarbetare som tillsammans med CTO (Chief Technology Officer) och en utvecklare kommer att stötta kontoren i Sverige, Finland, Norge och Danmark i interna IT-relaterade ärenden. Du kommer att utgå från kontoret i Stockholm men finnas till hands för nordiska medarbetare, främst via telefon och mail. En gång i kvartalet förekommer resor till Finland, Norge och Danmark för att befinna dig på plats och hantera mer omfattande ärenden. På global nivå finns IT-funktionerna i London och New York.

På kontoret i Stockholm arbetar idag 50 medarbetare. I Finland, Danmark och Norge arbetar cirka 80 personer, vilket innebär att du supporterar totalt cirka 130 medarbetare. Globalt har Warner Music cirka 4 500 anställda med ett huvudkontor som är placerat i New York.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Warner Musics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Arbetsuppgifter

Som intern IT-supportmedarbetare kommer du att arbeta nära CTO för att finnas till hands för dina medarbetare som behöver stöd vid tekniska och IT-relaterade frågor. Du kommer att jobba högt och lågt inom ramen av tekniska ärenden i en miljö som succesivt övergår från operativsystemet Windows till Mac. Den främsta kommunikationen sker via mail och telefon och du ser till att dina kollegor får ett positivt bemötande, där du tydligt förklarar och sätter dig in i deras tekniska förförståelse. Detta för du på såväl svenska som engelska då du kommunicerar med hela Norden.

Du kommer till exempel att:
 • Ta dig an tekniska case som kommer från huvudkontoret där du får stöd från CTO. Dessa case kan innefatta exempelvis migrering av operativsystem till ny version eller uppgradering av andra system som kräver manuell handpåläggning.
 • Hjälpa medarbetare med allt ifrån programuppdateringar till användarhanteringar.
 • Lösa dagliga problem för användare i Windows, MacOSX, , mobilsupport, hantera skrivarproblem och mycket mer.
 • Installera nya PC/Mac och hjälpa nyanställda med att komma igång med sina datorer och program.
Tjänsten passar dig som har ett stort IT-intresse och vill axla en ansvarsfull roll. Du ser problemen innan de uppstått, något som förenklar såväl din egen som dina kollegors vardag. I takt med att du blir säker i rollen kommer du att anta mer spännande och utmanande tekniska arbetsuppgifter. På Warner Music finns möjlighet att visa framfötterna inom IT-området!

Vi söker dig som

Vi söker dig som har ett genuint tekniskt intresse, vill arbeta i en global IT-miljö och känner dig trygg med att kommunicera på såväl svenska som engelska. Har du tidigare erfarenhet av att hantera IT-relaterade ärenden kommer du snabbt in i rollen. Har du dessutom ett musikintresse förstår du bolagets visioner. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för denna tjänst och hur väl du motiverar din ansökan.

Vi söker dig som:
 • Har en avslutad gymnasieexamen
 • Har en god teknisk förståelse som kan vara förvärvat genom arbetslivserfarenhet, studier eller genom egenintresse
 • Har en god förståelse för operativsystemen Windows och Mac
 • Skriver och talar svenska och engelska obehindrat
Det är meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet av IT-support och/eller annat IT-relaterat arbete
 • Har god serviceerfarenhet, till fördel med telefon som arbetsredskap.
 • Har relevant teknisk högskoleutbildning
ÖVRIG INFORMATION
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm, Vasastan
 • Kontaktuppgifter: Josefin Nilsson, 08-120 52 332
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Stw01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Support
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 jan

Om företaget

Warner Music Sweden AB är en del av det globala musikbolaget Warner Music Group. Deras svenska verksamhet har sitt huvudkontor i Stockholm. Med ett brett utbud av nya stjärnor och legendariska artister, är Warner Music ett ledande musikbolag inom lokal samt internationell repertoar, och arbetar genom flera internationella dotterbolag och licenstagare i mer än 50 länder.
Warner Music Group är hem för några av de mest välkända musiketiketterna i musikindustrin, såsom Asylum, Atlantic, East West, Elektra, Lava, Mariann, Maverick, Metronome, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Telegram, Warner Bros och Independent distributionsavdelningen ADA Nordic.

Aktuella artister är bland annat : Ed Sheeran, Bruno Mars, Sabina Ddumba, Miriam Bryant, Julie Bergan, Laleh, Little Jinder, David Guetta, Twenty One Pilots, Clean Bandit, Galantis, Coldplay med flera.