Inside Sales Executive till Nokian Tyres

Closers AB · Försäljning · 15 dec

Om jobbet

Nokian Tyres är Nordens ledande däcktillverkare och den enda i världen som koncentrerar sig på tillverkning av däck för nordiska förhållanden, såsom sommardäcket Hakka och vinterdäcket Hakkapeliitta. Företaget utvecklar och tillverkar sommar-och vinterdäck för bilar och däck för tunga fordon. Försäljning och distribution sker genom återförsäljare och kunder som har ett långvarigt samarbete med företaget. Organisationen består av engagerade medarbetare och arbetsmiljön är öppen, dynamisk och utvecklande. Nokian Tyres har logistikcenter med lager och kontor i moderna lokaler i Rosersberg, norr om Stockholm. www.nokiantyres.se Till innesäljavdelningen söker vi nu en

PROAKTIV INNESÄLJARE - Inside Sales Executive

Din profil:

Är du som person målinriktad, proaktiv, har erfarenhet av att bearbeta nya kunder och en naturlig förmåga att öka försäljningen kommer du att passa väl in i rollen. Du har ett mycket starkt kundfokus och trivs i en roll där din säljförmåga kommer väl till användning. Vi ser att du är initiativrik och har en förmåga att självständigt driva ditt arbete.

Din uppgift:
  • Proaktivt säljarbete genom utringande samtal till utvalda kunder
  • Identifiera potentiella affärsmöjligheter
  • Supportera marknadsföringskampanjer, utringande aktiviteter
  • Följa upp leads samt förfrågningar från kunder
  • Arbeta aktivt med merförsäljning och up-sell på inkommande samtal
  • Delta på kundevenemang som genererar affärer
  • Under högsäsong ordermottagning via telefon, mail och webbshop
  • Försäljningsuppföljning, framtagande av försäljningsstatistik
  • Aktiv försäljning av Nokian Däcks produkter och tjänster
Din erfarenhet:

Vi söker dig som har erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter i en innesäljroll, kanske inom en liknande verksamhet. Dokumenterad erfarenhet av att bearbeta nya kunder och en naturlig förmåga att öka försäljningen. Du är driven som person och har en förmåga att självständigt driva ditt arbete. Du tycker om försäljning och har en utpräglad känsla för att ge service med erfarenhet av att jobba administrativt, framförallt med order- och logistikhantering. Du tycker om att knyta nya kontakter samt är en team player. Du har god datorvana och är van vid att använda telefon och mail som arbetsredskap. Du behärskar engelska väl i tal och skrift. För att passa in i vårt team bör du ha en positiv inställning och ett utåtriktat sätt - du är en lagspelare som med glatt humör hugger i där det behövs. Då vi säsongsvis har hög arbetsbelastning bör du kunna arbeta strukturerat och målinriktat i ett högt tempo.

Har du tidigare jobbat med däck eller med närliggande produkter inom biltillbehörsbranschen är detta givetvis meriterande men inte ett krav.

Grundläggande anställningsvillkor och förmåner

Omfattning: Fast heltidsanställning

Lön: Fast månadslön

Pension: ITP 1

Friskvård: 3000 SEK

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Skicka in din ansökan genom att trycka på ”ansök”. Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Mimmie Swärdén på tel. 0729-68 91 42 alt mimmie.swarden@closersab.se

Closers

Closers erbjuder karriärsmöjligheter till affärs- och säljdrivna människor. Vi har sedan 2011 etablerat oss som en av Sveriges främsta aktörer inom headhunting för positioner inom försäljningsområdet. Vår strävan är att alltid göra långsiktigt hållbara tillsättningar som gynnar både kandidaten och arbetsgivaren. Därför består vår leveransorganisation av medarbetare som har erfarenhet av försäljning och som kan relatera till våra klienters erfarenheter och ambitioner. Följ oss på LinkedIn så får du de senaste nyheterna, inspirerande artiklar och inlägg om försäljning och våra aktuella uppdrag i ditt nyhetsflöde.

Välkommen med din ansökan.

Sökord: Säljare / Försäljning / Support / Kundtjänst / Partner Account Manager / Account Manager
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Telefonförsäljare
Kundservice
Säljsupport
Publicerad

30 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget