Ingenjör med intresse för kemometri och kundkontakter

Om jobbet

Är du nyexaminerad inom exempelvis kemi, bioteknik, fysik, datavetenskap eller statistik alternativt har hunnit arbeta några år efter examen? Lockas du av att komma in i en bred roll med många möjliga utvecklingsvägar? I Pertens applikationsteam är det många som stannat länge, vilket en av de nuvarande medarbetare tror beror på de kompetenta och trevliga kollegorna, de varierande utmaningarna och den spännande utvecklingsfas som företaget befinner sig i. Vill du vidareutvecklas i en roll med kemometri och kalibreringsarbete i fokus är detta rätt möjlighet.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Perten Instruments räkning en medarbetare för att utvecklas i rollen som applikationsspecialist. Rollen har uppkommit då företaget idag ser ett behov av att utöka gruppen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Perten Instruments önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Perten Instruments.

Arbetsuppgifter

Som applikationsspecialist tillhör du Pertens grupp med NIR- specialister som arbetar med att validera och utveckla multivariata modeller samt kundanpassa applikationerna för företagets analysinstrument som används inom livsmedelsindustrin. Din roll i gruppen kommer delvis att utformas utifrån dina tidigare erfarenheter och intressen. Som ny medarbetare kommer du inledningsvis att få lära dig om instrumenten genom att arbeta med inkommande kundärenden från företag som har frågor kring metoder och kalibreringar rörande analysinstrumenten. Gradvis kommer du att kunna ta större ansvar och vidareutvecklas mot exempelvis analytiker eller försäljning/rådgivning mot kund. När du startar rollen kommer du få en mentor som du kan vända dig till vid frågor. Din närmsta chef har dörren öppen och finns tillgänglig för coaching samtidigt som du förväntas att inledningsvis självständigt försöka hitta lösningar på de problem du ställs inför i arbetet.

Du kommer till exempel att:
 • Validera och utveckla multivariata modeller för NIR- instrumenten med hjälp av kemometri-programvaran Unscrambler samt egenutvecklad programvara i MATLAB
 • Tekniskt stöd och rådgivning till kunder gällande nya och befintliga applikationer via mail och telefon, exempelvis utföra nya kalibreringar
 • Besöka kunder och på plats och installera nya instrument samt utbilda kundens personal i användandet av instrumenten
Tjänsten innebär en stor möjlighet till en bred och utvecklande roll i ett familjärt och flexibelt företag. Applikationsavdelningen har ett finger med i många olika delar av verksamheten vilket gör att du med tiden kan specialisera dig mot att arbeta närmare marknadsföring och försäljning eller utvecklingsavdelningen. Du kommer in i ett kompetent grupp som trivs med varandra och vars tekniska kompetens värderas högt i bolaget.

Vi söker dig som

Vi söker dig som..
 • Har en civilingenjör- eller masterexamen inom exempelvis kemi, bioteknik, fysik, statistik eller datavetenskap
 • Har goda kunskaper i engelska, då kunderna är internationella
Det är meriterande om du
 • Har några års arbetslivserfarenhet efter examen, exempelvis från läkemedelsbranschen, livsmedelsindustrin eller en teknisk roll med kundkontakt
 • Erfarenhet av internationella kontakter
 • Har goda kunskaper i svenska då många dokument är på detta språk och det är även meriterande om du har kunskaper i andra språk
Som person är du självgående i ditt arbete vilket innebär att du kommer med egna förslag på lösningar innan du ber om hjälp. Vidare har du en mycket god samarbetsförmåga då du kommer in i ett välfungerande team samtidigt som du dagligen samverkar med kunder från olika företag och länder. Du är också en problemlösare då en stor del av arbetet innebär att förstå vilket problem kunden har med sina instrument samt hitta lösningar.

Övrig information
 • Kontaktuppgifter: Selma Sternersson, Staffing & Recruitment Consultant, Selma.sternersson@academicwork.se, 08-522 549 18 samt Freja Birkhammar, Recruitment Consultant, Freja.birkhammar@academicwork.se, 08 56 24 67 35.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Perten Instruments är en del av den internationell koncernen Perkin Elmer med 7 600 anställda i över 150 länder. Perten Instruments är en global ledande leverantör av advancerade analysinstrument för kvalitetkontroll av livsmedel, spannmål, mjöl och foder. På Perten Instruments huvudkontor i Hägersten arbetar ca 70 medarbetare och där finns förutom applikationsteamet bland annat utvecklingsavdelning, serviceteam, marknad samt försäljning. Många trivs på kontoret då det är en god stämning och ett starkt fokus på kunderna och tekniken.