Införandeekonom till Stockholms stifts servicebyrå

Academic Work · Ekonomi · 14 jan

Om jobbet

Servicebyrån, en del av Stockholms Stift öppnar upp för en tjänst där du har möjligheten att bidra i arbetet för att skapa framtidens kyrka. Vill du vara en del av den utvecklingen? Läs vidare och sök idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Stockholms Stift och Servicebyråns räkning en införandeekonom. Servicebyrån är en del av Stockholms Stift och levererar ekonomi- och lönetjänster till stiftets församlingar inom ramen för Svenska Kyrkans gemensamma arbetssätt kring ekonomi och personaladministration. Förutom ansvarig chef består Servicebyrån idag av fyra medlemmar: två redovisningsekonomer, en löneekonom och en controller.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stockholms Stifts önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Stockholms Stift.

Arbetsuppgifter

Som införandeekonom kommer den ena dagen inte vara den andra lik. Ditt mål är att, tillsammans med församlingarna inom Stockholms Stift, se till att hitta den bäst anpassade tjänsten för att förenkla ekonomi- och personalprocesser. Med Svenska kyrkans gemensamma processbaserade arbetssätt och systemstöd som grund kommer Du leda församlingarnas omställningsarbete inför anslutning till servicebyrån.

Du kommer till exempel att:
 • Besöka församlingarna inom Stockholm Stift för att lyfta servicebyråns tjänst och ha diskussioner och rådfrågningar om vad de enskilda församlingarna har behov av
 • Bygga samarbeten med församlingarna och skapa förtroende för den tjänsten servicebyrån levererar
 • Förändringsleda, utveckla och anpassa församlingars ekonomiadministration
 • Följa upp ärenden administrativt, genom projektverktyget ProjectCompanion
Tjänsten passar dig som trivs i en varierande roll, där rådgivning och ekonomi varvas och problemlösning blir en del av vardagen. Du kommer ha grundtryggheten inom kyrkan men vi ser att du drivs av att vara med och bygga upp en verksamhet som idag bara är i sin linda.

Vi söker dig som
 • Har en universitetsexamen inom ekonomi eller motsvarande
 • Har minst 2-3 års erfarenhet av redovisningens alla löpande delar, från ax till limpa. Gärna från en byrå där du har haft inblick i flera olika bolags redovisning där du även haft kundkontakt och jobbat med kunden i fokus
 • Har goda datakunskaper för att snabbt kunna skapa dig en förståelse affärssystemets uppbyggnad
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet, främst Microsoft Excel
Det är meriterande om du:
 • Har en god förståelse för, eller själv hanterat årsbokslut
 • Har arbetat med ekonomistyrning, varit med under organisationsförändringar och/eller systemimplementeringar
För att passa i rollen är du social och trivs med att jobba med många kontaktytor. För att hantera mötena ute hos församlingarna ser vi att du har en lyhörd och pedagogisk förmåga samt en stor personlig mognad. Du är en dynamisk person som ser relationen och kommunikationen som vägen till att lyckas, samtidigt är du mån om att jobba inom de ramar som ställs till förfogande från servicebyrån. Du kommer vara först ut i rollen som renodlad införandeekonom och det kommer med både en öppning och stor möjlighet att skapa din egen struktur kring arbetet och möten för att lyckas leverera på ett ändamålsenligt sätt. Detta ställer krav på att du är driven och tar dig an rollen med stor entusiasm.

Övrig information
 • Start: Jan/feb 2017
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Lön: Fast lön
 • Placering: Du utgår från kontoret i Birkastan men är verksam inom hela Storstockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 jan

Om företaget

Stockholms Stift bildades 1942 och är det yngsta av Svenska kyrkans tretton stift. Här finns en mångfald av kulturell bakgrund, religionsutövning, sociala förhållanden, samlevnadsformer och kulturutbud.

Servicebyrån är en del av Stockholms Stift som inrättades med funktion att underlätta för ekonomi- och personaladminstration i kyrkans församlingar.