Huvudman FoU-produktion

Om jobbet

Beskrivning av enheten:

Produktionsledningen leder Försvarsmaktens utbildningsförband, skolor, och centra. Produktionsledningen ansvarar för beställningar till andra myndigheter och stiftelser, bl.a. Försvarets materielverk, Försvarshögskolan och Totalförsvarets forskningsinstitut.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar att vara materielavdelningens huvudman for FoU-produktion d.v.s. produktområdesledare för de uppdrag som beställs inom forskning och teknikutvecklingsanslaget (FoT-anslaget). Arbetet innebär att bereda beslutsunderlag för beställningar, genomföra ekonomiska prognoser och analyser av beställningsläget samt följa upp leveranser.

Det långsiktiga arbetet innebär att fortsätta utveckla Forsvarsmaktens roll som kompetent FoU-beställare samt att stödja andra delar inom Högkvarteret med strategisk planering av FoU-verksamheten.

Därutöver innebär tjänsten att medverka i intern och extern utbildning, genomföra rapportering, uppföljning och återredovisning samt att handlägga övriga förekommande ärenden.

Kvalifikationer

Önskvärd kompetens:
  • Högskoleutbildning, gärna med teknisk eller ekonomisk/samhällsvetenskaplig inriktning .
  • Kunskap om och erfarenhet av forskningsarbete och hur det organiseras är meriterande.
  • God förmåga att uttrycka dig, muntligt och skriftligt.
  • God färdighet i hantering av vanligt förekommande IT-system, gärna Sharepoint och/eller SAP.
  • Kunskap om Försvarsmaktens organisation, processer, verksamhet och ekonomisystem är meriterande.
Särskilda kompetenser:
  • Mycket god förmåga att jobba både självständigt och samarbeta i integrerade arbetslag. Förmåga att nå uppsatta mål och driva arbetet framåt.
  • Befattningen kräver stor noggrannhet och stark drivkraft.
  • Arbetsuppgifterna är till stor del administrativa, därav bör du trivas med denna typ av uppgifter.
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med en varierad arbetsdag. Du ges möjlighet till fysisk träning på arbetstid, liksom gratis tillgång till gym och andra aktiviteter. Vi tillämpar flextid och du har stora möjligheter att själv utveckla arbetsuppgifterna.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Sektionschef Clas Wickbom, tfn 08-7889775 (070 6179 775) och Huvudman FoU-produktion Maria Elena Wulff (070 8544 714) .

Fackliga kontaktpersoner
SACO - Camilla Robertsson, tfn 08-788 76 32
OFRS - Försvarsförbundet - Pia Almström, tfn 08-788 84 07
SEKO - Hans Monthan, tfn 08-788 90 03
OFR/O - Arne Nilsson, tfn 08-788 79 20

Övrigt
Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter på Banérgatan i Stockholm.
Anställningen avser tillsvidareanställning som föregås av sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.
Befattningen är oberoende, civil eller militär i nivå 4 (CF4/OF4).

Välkommen med din ansökan senast 2016-12-19. Din ansökan skall innehålla CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du ger en bild av dig själv samt motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Roll: Anställd/Medarbetare/Huvudman FoU-produktion/Produktionsavdelningen
Affärsområde: Högkvarteret (HKV) Stockholm
Geografiskt läge: Stockholm/Sverige/Europa
Anställning: Heltid/Tillsvidareanställning/Dag

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 dec

Om företaget


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var