Hundgårdsvaktmästare sökes till Försvarsmaktens Hundtjänstenhet

Försvarsmakten · Övrigt · 9 dec

Om jobbet

En engagerad och erfaren hundgårdsvaktmästare söks till Försvarsmaktens Hundtjänstenhet

Försvarsmaktens Hundtjänstenhet (FHTE) tillhör Livgardet och föder upp samt dresserar schäferhundar för sök- och patrulltjänst. FHTE har i uppdrag att utveckla hundtjänsten och att förse Försvarsmaktens kontinuerligt tjänstgörande krigsförband med hundar som motsvarar Försvarsmaktens högt ställda krav. Tillsammans med hundförare utbildas tjänstehundarna för uppdrag i krigsorganisationen, både nationellt och internationellt. Just nu söker vi en kvalificerad dressör på tillsvidare anställning med placering vid FHTE i Märsta.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Daglig hundrelaterad skötsel och underhåll av hundgård

Skötsel och vård av tjänstehundar

Skötsel och underhåll av materiel och fordon

Uppföljning och dokumentation i IT-miljö av dagligt arbete

Stöd till dressyr/utbildning av tjänstehundar

Kvalifikationer

Naturbruksgymnasium eller motsvarande kunskaper

B-Körkort

God datavana, Microsoft Office

Uppfyller FM Fysiska Standard grundnivå

God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift, på svenska och engelska

Meriterande

Praktisk erfarenhet av vård och skötsel av hund

Praktisk erfarenhet och vård och underhåll av hundgård

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du är en omdömesgill och kommunikativ person som har lätt för att samarbeta med andra. Arbetet kräver mycket god fysik kondition samt psykisk uthållighet och utbildningsmiljön kräver stresstålighet. Du är en god representant för Armén och Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Nivå/Befattning: Civilanställd
Arbetsort: Märsta
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningen är en tillsvidareanställning

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Peter Öhrling. Nås via växeln: 08-584 540 00.

Fackliga representanter
OF Livgardet Kn Johan Hamlin
SEKO Thomas Klasson
SACO Catarina Malmrot
OFR/S Madeleine Daleo samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

Sista ansökningsdatum är 2016-12-09

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Sigtuna
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

29 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 dec

Om företaget


Hitta hit

Visa var