HR-Specialist Arbetsmiljö

Peab AB · Bygg & Hantverk · 11 nov

Om jobbet

Peabs koncernstab Personal söker nu en HR Specialist Arbetsmiljö inom områdena Hälsa, Rehabilitering och Företagshälsovård.

Du stödjer hela Peabs verksamhet inom bygg, anläggning, byggindustri och projektutveckling i ovan områden och rapporterar till Personalchef, koncern.

I rollen samverkar du internt med Personalfunktionen och andra stödfunktioner i sakfrågor samt har extern kontakt med Försäkrings-kassan och Arbetsmiljöverket. Du ansvarar bland annat för att:
  • genomföra översyn och utvärdering av företagshälsovård tillsammans med verksamheten
  • upphandla företagshälsovård inklusive framtagande av kravspecifikation, uppföljning och utvärdering
  • få till ett mer främjande arbetssätt inom företagshälsovård som ger mervärde för Peab och medarbetarna
  • inom rehabilitering kartlägga behovet från verksamheterna avseende verktyg, stöd och kompetensutveckling
  • kartlägga arbetssjukdomar och föreslå konkreta åtgärder tillsammans med verksamheten
  • vara uppdaterad på lagar och förordningar kopplat till ansvarsområdet
Vi söker dig som har högskoleexamen inom HR eller annan beteendevetenskaplig utbildning samt har minst fem års erfarenhet av liknande arbete inom området. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av att driva strategiskt arbetsmiljöarbete, gärna inom byggbranschen, och har god förståelse för produktionsmiljö. Du är van vid att leda projekt och har grundläggande arbetsmiljökunskap inom rehabkedjan och företagshälsovård.

För att lyckas i rollen har du ett stort engagemang i arbetsmiljö- och hälsofrågor tillsammans med strategisk förmåga. Som person är du lyhörd, kommunikativ och ansvarsfull. Du är bra på att samarbeta men är samtidigt handlingskraftig och driven på egen hand.

Vi är flexibla när det gäller tjänstens geografiska placering. Beroende på var vår nya medarbetare är bosatt kan tjänsten antingen vara placerad i Solna, Malmö, Göteborg eller Sundsvall.

I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens påarbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sara Nilsson, Personal, 0431-89 150,
Urban Alm, Personalchef, 0733-372354,
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bygg & Hantverk
HR & Personal
Underkategori
HR-administration
Kontakt

Ring Sara Nilsson, Personal, 0431-89 150

Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 nov

Om företaget

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.